Убийството на младши инспектор Петър Бъчваров поставя множество въпросителни за

...
Убийството на младши инспектор Петър Бъчваров поставя множество въпросителни за
Коментари Харесай

Служебният премиер Гълъб Донев: Да! Границата ни е сигурна

Убийството на младши контрольор Петър Бъчваров слага голям брой въпросителни за това къде са пропуските, какви са, до каква степен границата ни е сигурна. И моят отговор на този въпрос е - да, границата е сигурна.

Това сподели служебният министър председател Гълъб Донев в изявление особено за Euronews Bulgaria. Той изрече съболезнования към околните на починалия служител на реда.

Пред Марина Матева Донев подсети, че българо-турската граница е най-голямата сухопътна граница на Европейски Съюз. 

" Ние имаме над 1000 души жива мощ, които я охраняват. Всеки ден мъжете и дамите там поставят неимоверни старания на този сложен, тежък терен. Оградата има потребност от ремонт и ние заделихме нужния запас ", изброи Донев. По думите му сега българската граница е подложена на най-тежкия мигрантски напън от началото на рецесията през 2015 г. 

" 140 000 са незаконните мигранти, които са отблъснати от границата на България. По този метод ние подсигуряваме и сигурността на Европа ", сподели служебният министър председател. Затова по думите му е належащо страната ни да изиска " малко повече взаимност " от страните-членки на Европейски Съюз, в това число и във финансово изражение. 

" Защото досега българската страна е отделила през бюджета, през парите на българските данъкоплатци над 1 милиарда лв., с цел да се охранява тази граница и да се подсигурява сигурността на Европейски Съюз ", регистрира служебният министър председател. 

Очаквайте детайлности!
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР