У нас сняг ще завали във вторник в Западна и

...
У нас сняг ще завали във вторник в Западна и
Коментари Харесай

Дъжд и сняг ще валят в следващите дни у нас

У нас сняг ще завали във вторник в Западна и Централна България, ще се образува и нова снежна завивка.

Оправдаха се предизвестията за мощен северозападен вятър през днешния ден - в Дунавската низина поривите доближиха до към 80 км/ч. Именно вятърът беше причина там следобяд температурите да са по-високи …13 градуса беше във Видин, Кнежа, Ловеч, Плевен и Русе.

През нощта в Дунавската низина и Горнотракийската равнина ще се задържи прохладно. Минималните температури на следващия ден ще са сред минус 3° и 2, а оптималните - сред 4° и 9°.

През деня ще доминира слънчево време, само че към обяд от запад облачността, ще стартира да се усилва. Северозападният вятър ще отслабне, а по здрач ще се ориентира от югозапад, предава Българска национална телевизия.

В планините ще доминира слънчево време, само че към обяд облачността и там ще се усили. Ще духа сдържан северозападен вятър.

В Централна и Източна Европа, както и на Скандинавския полуостров ще вали най-вече сняг. Дъжд ще превалява на Британските острови и във Франция. Проливни превалявания от дъжд се чакат на Апенините. Ще завали и на Балканите, първо в северозападните региони от полуостров и изначало дъжд, който бързо ще премине в сняг.
 Значителни по количество ще са в преваляванията в Рило-Родопската област. Привечер със захлаждането и в Източна България дъждът ще премине в сняг. През нощта против сряда и в сряда до обяд по-значителни ще са преваляванията в югоизточната част от страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР