Управляващата Консервативна партия на Великобритания заяви, че ще върне военната

...
Управляващата Консервативна партия на Великобритания заяви, че ще върне военната
Коментари Харесай

Премиерът на Великобритания ще върне военната служба при победа на изборите

Управляващата Консервативна партия на Англия съобщи, че ще върне военната или публично потребната работа, в случай че още веднъж завоюва властта на общите избори в Обединеното кралство на 4 юли. 

Това министър председателят Риши Сунак разгласи в обява в The Mail on Sunday. Изданието отбелязва, че Сунак и неговите съветници, изготвили проекта, се притесняват от хипотетична възходяща опасност от така наречен ос на властнически страни, в която Лондон включва Иран, Китай, Северна Корея и Русия, съобщи epicenter.bg. 

Младите хора на 18-годишна възраст ще изберат или да се причислят към военните на цялостен работен ден за 12 месеца, или да прекарват един уикенд всеки месец като доброволци в своята общественост в продължение на една година, според проектите. Избралите армията, ще „ учат и ще вземат участие в интервенции по логистика, киберсигурност, публични поръчки или цивилен отговор “, споделиха торите. 

Доброволчеството може да включва подкрепяне на локалните служби на пожарната, полицията, опазването на здравето, както и благотворителни организации, които подкрепят самотни и изолирани възрастни хора, добави партията. Планът допуска, че единствено към 10% от приключилите ще изберат първия вид. 

Премиерът Риши Сунак сподели, че схемата ще " сътвори споделено възприятие за цел измежду нашите младежи и възобновено възприятие на горделивост в нашата страна ". „ Тази нова, наложителна национална работа ще даде благоприятни условия за смяна на живота на нашите младежи, предлагайки им шанса да научат умения в действителния свят, да вършат нови неща и да способстват за своята. 

Макар Сунак да разгласи, че службата ще бъде наложителна, неговият вътрешен министър Джеймс Клевърли сподели пред Sky News в неделя, че няма да има наказателни наказания за младеж, който откаже да взе участие. Консерваторите, които са на власт от 2010 година, пресмятат, че схемата ще коства към £2,5 милиарда годишно, като първите младежи ще бъдат включени в новата стратегия септември 2025 г. 

Във Англия имаше национална работа сред 1947 и 1960 година, като мъже на възраст сред 17 и 21 години служиха във въоръжените сили в продължение на 18 месеца. Няколко европейски страни, в това число Норвегия и Швеция, имат някаква форма на краткотраен контракт.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР