Twitter блокира профилите на няколко известни журналисти, писали наскоро за

...
Twitter блокира профилите на няколко известни журналисти, писали наскоро за
Коментари Харесай

Пазителят на свободата на словото блокира профилите на журналисти в Twitter

Twitter блокира профилите на няколко известни публицисти, писали неотдавна за новия притежател на обществената мрежа Илон Мъск, който се показва за безспорен бранител на свободата на словото, заяви Reuters.    " Правилата за доксинг се отнасят за " публицистите " по този начин, както за всеки различен ", написа Мъск в Twitter като отпратка към разпоредбите на платформата,  забраняващи шерването на персонална информация, наречено doxxing.   В сряда Twitter блокира @elonjet, профил, който следеше в действително време пътуванията на персоналния аероплан на Мъск посредством потреблението на обществено налични данни. Милиардерът заплаши притежателя на профила със съд и съобщи, че разгласяването на тези данни е заплашило сина му.   " Няма никакъв проблем да ме подлагат на критика непрекъснато, само че има проблем да разгласяват местонахождението ми в действително време и да излагат фамилията ми на заплаха ", добави Мъск.
Criticizing me all day long is totally fine, but doxxing my real-time location and endangering my family is not
— Elon Musk (@elonmusk) December 16, 2022 Междувременно Мъск пусна и анкета дали би трябвало да бъде анулирано прекъсването на сметки, които са следили точното му местонахождение в действително време.
Unsuspend accounts who doxxed my exact location in real-time
— Elon Musk (@elonmusk) December 16, 2022 Сред блокираните през вчерашния ден профили са тези на публицистите Райън Мак от New York Times, Дрю Харуел от Washington Post, Дони О'Съливан от CNN и Мат Байндър от новинарския уебсайт Mashable. Замразена е и регистрацията в обществената мрежа на самостоятелния публицист Арън Рупар.   Профилът на появилата се като опция на Twitter обществена мрежа Mastodon също е спрян. 

" Тазвечершното блокиране на профилите на редица известни публицисти, в това число и на този на Райън Мак от New York Times е противоречиво и несвоевременно. Нито Райън, нито New York Times е получил пояснение за аргументите. Надяваме се профилите на всички публицисти да бъдат възобновени и Twitter да даде приемливо пояснение за дейностите си ", съобщи представител на New York Times.
CNN дефинира блокиранията на профилите като " импулсивни и неоправдани " дейности, само че добави, че те не са изненада. Телевизионната мрежа уточни, че е поискала пояснение от Twitter и добави, че по-нататъшните ѝ връзки със обществената мрежа ще зависят от отговора, който ще получи.   Тези блокирания стават факт след нееднократни обещания от страна на Мъск, че ще съблюдава свободата на словото. С този мотив той възвърне профила на някогашния президент Доналд Тръмп, който беше блокиран поради дейностите му към щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР