Твърденията на Владимир Путин и неговата клика, че Украйна се

...
Твърденията на Владимир Путин и неговата клика, че Украйна се
Коментари Харесай

Посланик Москаленко: Случаят мръсна бомба е поредният пример как Русия води терористичната си война

" Твърденията на Владимир Путин и неговата клика, че Украйна се кани за употребява така наречен мръсна бомба е следващото закононарушение, които желаят да създадат. " Това съобщи пред посланикът на Украйна в България Н. Пр. Виталий Москаленко.

" Такива заявки, по отношение на " мръсна бомба ", с която Украйна не разполага изобщо, е следващата провокация на путинския режим, както сходни дейности, които сме следили до момента - анексията на Крим, нашествието в Донбас, всичко това беше обявено като нападателно деяние на Украйна. Случаят с така наречен " мръсна бомба " е следващият образец по какъв начин Русия води своята терористична, варварска и захватническа война в Украйна ", аргументира се дипломатът. 

По думите му дали ще бъде осъществено от съветската страна това желание, няма кой да отговори, с изключение на самият Владимир Путин.

" Разговорите за " мръсна бомба " и вероятно взривяване на електростанции е за прикриване на загубите на Русия на бойното поле ", счита дипломат Москаленко.

Дипломатът означи още, че 40% от сериозната инфраструктура на Украйна е била разрушена от съветските ракетните удари. Особено интензивни са били на 10 и 23 октомври. Десетки ирански дронове са били задействани срещу жителите, срещу сериозната инфраструктура.

Това какво е?, попита украинкият дипломат. " Това не е военна цел. Единствената цел на техния ракетен гнет е да лишат популацията от електричество, отопление и вода преди зимата. Това е геноцид и безчовечие в 21 век. Възстановяваме вредите по натоварен метод ".

Посланик Москаленко акцентира, че изпращането на оръжие на Украйна не е благотворителна акция, а инвестиция в сигурността на Европа. А твърдението, че с изпращане на оръжие за Украйна България става участник във войната, съгласно него, е " пасивна позиция в поддръжката на Русия ":

" Мненията в България срещу даване на оръжие за Украйна и за унищожаване на глобите против Русия са една от формите на поддръжка на нападателните дейности на Русия ", с оскърбление разяснява украинският посланик. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР