Турция въвежда санитарни мерки и изисквания в очакване на завръщането

...
Турция въвежда санитарни мерки и изисквания в очакване на завръщането
Коментари Харесай

Турция въвежда санитарни правила в очакване на завръщането на туристите

Турция вкарва санитарни ограничения и условия в очакване на завръщането на туристите, сподели турският министър на културата и туризма Мехмет Ерсой в изявление за Си Ен Ен Тюрк през днешния ден, съобщи ДПА.

"Стъпка по стъпка от края на май на хората ще бъде разрешено да пътуват в границите на страната ", сподели Ерсой. "През юни последователно ще бъдат обновени и интернационалните полети ", добави министърът.

Турция ще издава на туристически комплекси документи за зона без ковид

Правителството е изготвило стратегия за узаконяване на хотелите и заведенията за хранене, които ще бъдат обект на прецизни регулации. Програмата съдържа 132 критерия, измежду които гаранции, че санитарните правила се съблюдават и че се практикува обществена отдалеченост. Персоналът би трябвало да премине образование за ограниченията за попречване на разпространяването на ковид.

Храната и напитките ще бъдат сервирани от личния състав. Макар че шведските маси ще бъдат позволени, гостите няма да могат да се обслужват сами.

Правителството е разгласило систематизиран лист на лечебните заведения, налични в известните измежду туристите региони, и на техния потенциал.

Туризмът е значима част от стопанската система на Турция. Тази година се чакаха към 58 милиона гости, само че тази прогноза към този момент е малко евентуална предвид на пандемията. Ерсой сподели, че в случай че коронавирусът бъде подложен под надзор, през 2021 година могат да се чакат 63 милиона туристи.

Турският туризъм ще започва новия сезон в средата на май

Турция последователно облекчава ограниченията, наложени против разпространяването на болестта. През този уикенд комендантски час беше натрапен в 24 градове и окръзи, до момента в който през предишния - в 31. На хората на възраст над 65 години също беше позволено да излизат на открито на няколко часа.

В понеделник ще бъдат отворени комерсиалните центрове и фризьорските салони.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР