Прочутият американски композитор на детски песни за Дисни“ Ричард Шърман

...
Прочутият американски композитор на детски песни за Дисни“ Ричард Шърман
Коментари Харесай

Почина прочутият композитор на „Дисни“ Ричард Шърман

Прочутият американски композитор на детски песни за „ Дисни “ Ричард Шърман умря на 95-годишна възраст, заяви Ройтерс

Шърман е индивидът, който стои зад фамозни песни, радвали генерации наред, като It's a Small World, както и на песните на Мери Попинз Chim Chim Cher-ee и Spoon full of Sugar.

Той е умрял в болница в Бевърли Хилс, Калифорния. Причината е посочена единствено като „ заболяване, обвързвано с възрастта “, се споделя в некролога на „ Дисни “.

Шърман беше едната половина от известния екип за писане на песни „ Братя Шърман “ дружно с починалия си брат Робърт Шърман и беше считан за част от вътрешния креативен кръг на Уолт Дисни.

Братята бяха възхвалявани като едни от най-плодовитите композитори на епохата. Написали са повече от 200 песни и са получили девет номинации за „ Оскар “, от които са спечелили два „ Оскара “ и три награди „ Грами “, а също по този начин са спечелили 24 златни и платинени албума през десетилетната си кариера.

През 2005 година братята са признати в Залата на славата на създателите на песни, а три години по-късно са удостоени с Националния орден за изкуство, връчен в Белия дом.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР