Турция ще защитава истината пред лицето на лъжливите и политически

...
Турция ще защитава истината пред лицето на лъжливите и политически
Коментари Харесай

Ердоган: Лъжливи са обвиненията към Турция за арменския геноцид

Турция ще пази истината пред лицето на " лъжливите " и политически стимулирани обвинявания в " геноцид " над арменците през 1915 година Това съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган на фона на информациите, че американският президент Джо Байдън се чака да признае " арменския геноцид ", предадоха турските медии.

В. " Вашингтон пост " писа, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се чака публично да признае всеобщото изтребване на арменци от Османската империя през Първата международна война за акт на геноцид. Предшественикът му Доналд Тръмп се отхвърли да направи това, опасявайки се от утежняване на връзките с Турция, съобщи Българска телеграфна агенция.

Президентът Ердоган заяви, че Турция ще продължава да пази истината пред тези, които лъжат за " така наречен арменски геноцид " и поддържат тази клюка по политически аргументи, се споделя в изказване на турското президентство след края на съвещанието на Висшия съвещателен съвет в Анкара, управлявано от Ердоган.

Турция приема, че доста арменци, живеещи в Османската империя, са били убити при конфликти с османски сили по време на Първата международна война, само че оспорва броя и отхвърля убийствата да са систематично проведени и да съставляват геноцид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР