Унгария ще гласува против резолюцията за Сребреница, заяви днес в

...
Унгария ще гласува против резолюцията за Сребреница, заяви днес в
Коментари Харесай

Унгария ще гласува против резолюцията за Сребреница

Унгария ще гласоподава срещу резолюцията за Сребреница, съобщи през днешния ден в Будапеща министърът на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто, съобщи Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

На конференция след среща с президента на Република Сръбска Милорад Додик Сиярто уточни, че резолюцията съзнателно или несъзнателно демонизира целия сръбски народ за нещастието в Сребреница.

" Босна и Херцеговина направи съществени крачки по пътя към европейската интеграция. През март беше решено да стартира преговорният развой за присъединение към Европейски Съюз. Важно е всички субекти и нации в БиХ да дадат своя принос. Хармонията, която беше основана в БиХ и която докара до съглашението по този въпрос, бе разрушена от едностранните дейности на нелегитимния висш представител, който еднолично промени Изборния закон. Тази постоянна обстановка и съгласие може да бъде разтърсена и от приемането на резолюция за Сребреница в Организация на обединените нации, което ще докара до безнравственост на сръбския народ. Сиярто оцени, че средството за усмиряване на напрежението е присъединението на Балканите към Европейски Съюз.

" Свидетели сме, че решенията на Европейски Съюз водят не толкоз до усмиряване на обстановката, само че и до повишаване на напрежението в Западните Балкани. Също по този начин считаме, че интернационалните политически участници би трябвало да прекратят активността си в БиХ и да спрат да заплашват със наказания и да се намесват във вътрешните работи на БиХ ", съобщи Сиярто. Той сподели, че с Додик е разискал външнотърговски въпроси и общото съдействие.

" Мирът на Балканите е от главно значение за стабилността на цяла Европа. Унгария има намерение да направи всичко, с цел да способства за стабилността и мира на Западните Балкани и в Европа ", сподели Сиярто.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР