Турция се готви за нова пълна забрана за излизането през

...
Турция се готви за нова пълна забрана за излизането през
Коментари Харесай

Турция готви пълна забрана за излизане на улицата

Турция се готви за нова цялостна възбрана за излизането през почивните дни в 30-те огромни общини в страната и в град Зонгулдак, съобщи БНР. Общият брой на умрелите от ковид в Турция доближи 1643 души, откакто в последното денонощие издъхнаха още 125 турски жители. Към момента над 74 000 души са инфектирани, сочат данните на здравния министър Фахреттин Коджа. Новооткритите случаи през вчерашния ден са 4801. Общият брой на излекуваните пациенти надвиши 7000.

Някои турски медици показват подозрения в уверенията на здравния министър, че скоростта на разпространение на болестта е под надзор. Между 15 и 24 часа през днешния ден силите за сигурност в огромните градове ще проведат огромна интервенция, с цел да ревизират за съблюдаване на разпоредбите против корона-вируса. Ще се ревизира дали жителите носят маски при извършване на покупки и дали се съблюдават нужните отстояния.

В среднощ влиза в действие възбраната за излизане по улиците през събота и неделя в 31 огромни града. Изключенията ще са за чиновници на незабавните служби и сигурността, хлебопекарите, заетите в млекопреработвателната, месарската и рибната индустрия, комуналните услуги, доставките на вода и бутилки природен газ по домовете, енергетици, аптекари, ветеринарни лекари.

Ще работят хотелите, а на всеки 50 км. ще работи избран брой бензиностанции и ремонтни работилници. Създадените на 22 март от вътрешното министерство специфични групи за обществена помощ ще доставят самун по домовете за хората над 65 години или тези, които имат хронични болести. Около 24 000 души са били санкционирани или против тях са били подхванати административно-наказателни ограничения поради нарушаването на възбраната за излизане през миналите почивни дни, сочат данните на вътрешното министерство./faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР