Сръбски снаряди, използвани от окупационната руска армия в реактивните системи

...
Сръбски снаряди, използвани от окупационната руска армия в реактивните системи
Коментари Харесай

Руснаците срутили със сръбски снаряди блока в Белгород

Сръбски снаряди, употребявани от окупационната съветска войска в реактивните системи за залпов огън-РСЗО, са срутили жилищния блок в съветския град Белгород. Това стана на 11 против 12 май при обстрел.

Входът на жилищната постройка се срути от десетия до първия етаж, откакто беше ударен от снаряди. Русия незабавно упрекна Украйна за обстрела. Тази версия пръв разви губернаторът на района Вячеслав Гладков в своя Телеграм канал.

„ Град Белгород и Белгородска област бяха подложени на масиран обстрел от украинските въоръжени сили. В резултат на директно попадение на снаряд върху жилищна постройка се срути целият вход от десетия до първия етаж “, написа той. На място са изпратени избавителни екипи.

Според източници минимум осем души са починали, доста друга са ранени. Атаката бе осъществена два дни, откакто съветската окупационна войска предприе атака в Харковска област в Украйна, граничеща с Белгородска.

Предварителната причина за случая е обстрел от Украйна, споделят съветските управляващи. В неделя сирената за предизвестие за ракетен удар прозвуча пет пъти в Белгород и Белгородска област.

Украинската страна заподозря провокация от страна на съветските служби, което по-късно се е удостоверило. Изстрелите с реактивни системи за залпов огън са пристигнали от съветска страна, като са употребявани снаряди, създадени в Сърбия. Но Москва употребява провокацията, с цел да раздухва и поддържа съветските офанзиви против Харков и региона.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР