Испания ще предостави на Украйна военно оборудване на стойност 1

...
Испания ще предостави на Украйна военно оборудване на стойност 1
Коментари Харесай

Испания ще предостави на Украйна въоръжение за 1 милиард евро до края на годината

Испания ще даде на Украйна военно съоръжение на стойност 1 милиард евро до края на актуалната година, според двустранно съглашение, подписано през днешния ден от украинския президент Володимир Зеленски и испанския министър председател Педро Санчес, съобщи Ройтерс.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски кацна в Испания малко по-рано през днешния ден за диалози с министър-председателя Педро Санчес.

При кацането си на мадридското летище " Барахас " Зеленски беше посрещнат на пистата от крал Фелипе VI , след което се насочи непосредствено към испанската столица, с цел да се срещне със Санчес.
 

— The Kyiv Independent (@KyivIndependent)

На конференция в Мадрид Зеленски съобщи, че съветските сили са атакували Украйна с към 3200 управляеми въздушни бомби този месец. Той означи, че украинската войска не разполага с задоволително ракети за въздушна защита, с цел да спре Русия.

Посещението идва в миг, когато Украйна се бори с съветската сухопътна атака в североизточната част на Харковска област, която стартира на 10 май като най-голямото териториално нахлуване на Москва от 18 месеца насам.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР