Припрените реакции на наши политици и институции, че България няма

...
Припрените реакции на наши политици и институции, че България няма
Коментари Харесай

Радев плаши: Ако ударим по Русия с наше оръжие, Москва ще има право да удари по нас

Припрените реакции на наши политици и институции, че България няма да изпраща войски в Украйна, не значат безусловно нищо, в случай че някоя друга страна член на НАТО предизвика директен конфликт с Русия. Вие мислите ли, че към този момент има такива предпоставки? Наблюдаваме по какъв начин риториката и дейностите в тази посока непрестанно ескалират. Всички страни членки на НАТО по един или различен метод са въвлечени в тази война - с даване на разследваща информация, целеуказване, оръжия, боеприпаси, подготовка, инструктори, съветници, контрактори, каквито има на територията на Украйна. Това разяснява президентът Румен Радев, който е на посещаване в Швейцария, представен от Нова ТВ.

„ Има страни, които споделят, през вчерашния ден го сподели и основният секретар – използвайте нашите далекобойни оръжия да удряте надълбоко в тила на Русия. Русия дава отговор: „ Аз към този момент имам правото да блъскам вас ”. Според вас това по какъв начин може да завърши? Трябва да си даваме доста сериозна сметка, че в ход е ескалация и в говорене, в изразителност, в медии и в дейности. Очаквам, в случай че нашите политици не могат да го осъзнаят, обществото ни да си дава сметка. Време е българските политици да си отворят необятно затворените очи по тази тематика и да поставят старания за по-бързо преустановяване на тази война, за намиране на пътища за мир, учредени на интернационалното право. А освен да повтарят тези, които на някои от тях не са им доста ясни ”, настоя президентът.

Във връзка с рецензията от премиера Димитър Главчев, че казаното е част от хибридната офанзива, президентът сподели: „ Няма значение дали нашето Народно заседание ще вземе някакво решение. Ако някоя друга страна предизвика директен конфликт с Русия, ние нали сме член на НАТО. В момента това няма какво да го обсъждаме ”.

По думите му има „ забавен миг ” с вътрешнополитически изявления. „ Виждам, че някои истерични реакции на тъкмо моите тези, които са поредни, ясни, кардинални, които пазят националния интерес и би трябвало да срещат разбирането и поддръжката на нашите политици, издават боязън и зависимости у някои хора. И това е в действителност проблем, на който би трябвало да се откри решение, чакам в най-скоро време. Чуваме изпразнени от наличие обети в евроатлантизъм на хора, които се самоетикетират за евроатлантици, без да схващат тъкмо защо става въпрос. Техните демонстративни дейности и обети издават по-скоро някаква грижа за тяхното лично политическо оцеляване, а не за бъдещето на България ”, сподели още Радев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР