Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува днес Гърция за враждебния

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува днес Гърция за враждебния
Коментари Харесай

Ердоган с критика към гърците. Причината

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува през днешния ден Гърция за враждебния ѝ метод към мигрантите, съобщи Анадолската организация.

„ Отношението на западната ни съседка Гърция към мигрантите е достигнало до равнището на грубост “, съобщи Ердоган в тирада на Конференцията на конституционните юрисдикции на ислямския свят в Истанбул. 
-->
Турция и правозащитни групи постоянно упрекват Гърция в противозаконната процедура на отбиване на лица, търсещи леговище. Атина отхвърля обвиняванията.

Турският президент сподели още, че за жалост западните страни не реагират на „ тази грубост на Гърция “.

Ердоган добави, че сходен метод се следи и в битката против терористите, като се прикрива зад формулировката " лице, търсещо политическо леговище ", с цел да бъдат признати терористи.

Обвинявайки Запада, че не е задоволително сензитивен по въпроса, Ердоган съобщи, че западните страни и някои институции, които затварят вратите си за мигранти от Сирия, Ирак и Африка, демонстрират " висока степен на приемливост към терористичните групировки ПКК и ФЕТО ".

Турция счита Кюрдската работническа партия (ПКК) за терористична организация и опасност за националната сигурност. Според Анкара организацията на живеещия в Съединени американски щати ислямски просветител Фетхуллах Гюлен е виновна за опита за прелом в Турция през юли 2016 година Движението на Гюлен се преглежда от турските управляващи като терористична организация - Фетхуллахистка терористична организация (ФЕТО). 

По думите на Ердоган западните страни изричат мнението си за „ човешката покруса в Сирия единствено когато бежанците почукат на вратите им " и вместо да намерят решение на рецесията тяхната реакция се показва в затваряне на мигрантите зад огради от бодлива тел.

Източник: БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР