Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, по време на телефонен разговор

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, по време на телефонен разговор
Коментари Харесай

Ключов разговор за Украйна

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, по време на телефонен диалог с украинския си сътрудник Владимир Зеленски, сподели, че Турция е настроена „ фундаментално позитивно “ да работи като една от страните, гарантиращи сигурността на Украйна. Това оповестиха пред публицисти от кабинета на турския президент.

„ По време на телефонните диалози бяха разисквани последните събития във войната сред Русия и Украйна, както и преговорният развой. Президентът Ердоган изрази готовността си да окаже всякаква помощ в преговорния развой и да даде нужната поддръжка, в това число ходатайство. роля. Украйна] “, подчертаха от прессъобщението.

Освен това Ердоган съобщи „ нуждата да се обезпечи евакуация на ранените и цивилните от Мариупол, където обстановката се утежнява всеки ден “.

Междувременно турският външен министър Мевлют Чавушоглу сподели по-рано, че Анкара е подготвена да стане поръчител за сигурността на Украйна, само че първо би трябвало да разбере какво значи тази роля. В същото време, съгласно него, нито една страна не приема настояванията на Киев за гаранции за сигурност, сходно на член 5 от Хартата на НАТО за групова сигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР