Турският президент Реджеп Тайип Ердоган открито постави под въпрос суверенитета

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган открито постави под въпрос суверенитета
Коментари Харесай

Ердоган оспори суверенитета на гръцки острови

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган намерено сложи под въпрос суверенитета на някои безименни гръцки острови в Егейско море, като повтори турската доктрина за „ сивите зони “, изразена за първи път през 90-те години, написа електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

„ Тези, които вършат проекти за противоречивите острови в Егейско море, би трябвало да знаят, че брегът не е чист (за тях) “, сподели Ердоган в неделя при стартирането на новата подводница „ Пири Рейс “. Повтаряйки дългогодишните турски причини по отношение на разногласието за морските граници на Турция с Гърция, Ердоган сподели, че „ никой не би трябвало да се пробва да ни блокира, да ни залови в личните ни брегове или да стъпче на нашите стопански права. “ Но той добави, че „ Турция няма желание да стартира спорове с никого без причина или да лишава някого от правата му ".

Говорейки за страните, които се опълчват на меморандума за морските граници на Турция с Либия, основно Египет, Гърция и Израел, Ердоган сподели, че „ тези, които стоят против нас, не познават интернационалното право и законите и нямат благосклонност “. " С шестте подводници, които ще бъдат подготвени до 2027 година, ще продължим да пазиме ползите на нашата страна... изключително в Средиземноморието ", сподели Ердоган, представен от организация " Фокус ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР