Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че съпредседателите на Минската група

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че съпредседателите на Минската група
Коментари Харесай

Ердоган: САЩ и Русия снабдяват Армения с оръжия

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че съпредседателите на Минската група на Организацията за сигурност и съдействие в Европа - Съединени американски щати, Русия и Франция – поддържат Армения, осигурявайки ѝ оръжия, съобщи TRT World.

" Това, което се случи в Ирак, Сирия, даже на Балканите в предишното, а в този момент и в Либия и Карабах, ни сподели по какъв начин дискриминирането и преследването на дребни облаги не са донесли нищо с изключение на кръв и сълзи ", сподели Ердоган на конгрес на ръководещата Партия на справедливостта и развиването в югоизточната турска провинция Шърнак.

Минската група на Организацията за сигурност и съдействие в Европа бе основана през 1992 година за намиране на спокойно решение на спора в Нагорни Карабах, само че без резултат. " В момента нашите азербайджански братя водят доста сериозна битка против Армения. Защо? Защото те се борят за освобождението на окупираните от арменците земи ", сподели Ердоган и добави: " Какво може да бъде по-естествено от това? "

Ердоган акцентира, че Съединени американски щати, Русия и Франция " не са приключили тези договаряния " от 30 години и не са дали земите на азербайджанския народ. " Сега азербайджански братя се борят да освободят окупираните територии. Нека Аллах да им помогне. Вярвам, че те ще освободят окупираните от арменците земи. И ние се молим за тях. Надявам се, че ще го създадат сполучливо ", сподели турският президент.

*На фотографията: Хора скърбят за жертвите в Нагорни Карабах пред посолството на Азербайджан в Москва. Самопровъзгласилата се Република Нагорни Карабах не е приета интернационално за арменска земя. Територията ѝ е интернационално приета като част от Азербайджан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР