Турнир за оценяване подготовката на снайперските тимове в Сухопътните войски

...
Турнир за оценяване подготовката на снайперските тимове в Сухопътните войски
Коментари Харесай

Снайперисти премериха око и нетрепваща ръка в 4 дисциплини

Турнир за оценяване подготовката на снайперските отбори в Сухопътните войски се организира в Сливен. В продължение на 26 часа дисциплините, в които премериха сили снайперистите от Сухопътни войски, бяха " Издебване ", " Динамична пукотевица с револвер " Макаров ", " Ориентиране " и " Стрелба със снайперова пушка ", оповестяват от Министерството на защитата.

След оспорвана конкуренция в крайното класиране преди всичко се класира отборът на 61-ва Стрямска механизирана бригада с 348 точки . На второ място - отборът на 2-ра механизирана бригада с 345 точки и на третата позиция - отборът на Бригадно командване - Благоевград с 334 точки.

Заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден военачалник Валери Цолов връчи купите за най-хубав снайперски отбор в Сухопътните войски.

Генерал Цолов посочи, че снайперистите са висшата класа на Сухопътните войски. Отборите от всяко формирование са формирани въз основата на стрелбите, които са извършени авансово.

На това мероприятие е скъпа обмяната на опит и на отзиви, прави усещане и професионалният език, на който говорите между тях. Ще мислим за развиване и усъвършенствания, даде обещание той.

Надпреварата се организира за втора поредна година и е част от одобрения проект за подготовка на формированията от Сухопътните войски през 2020 година

Участие взеха тимове от 2-ра механизирана бригада - Стара Загора, 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, Бригадно командване - Благоевград, Единен център за начална подготовка - Плевен, Първи разследващ батальон - Свобода и 101-ви алпийски полк - Смолян.

Всяко формирование взе участие с два отбора, като всеки отбор е от по двама снайперисти. Домакин на шампионата е Центърът за подготовка на експерти - Сливен с пълководец полковник Любомир Вачев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР