Зловещо убийство е извършено в село Новачене, община Ботевград. На

...
Зловещо убийство е извършено в село Новачене, община Ботевград. На
Коментари Харесай

Убийството в Новачене - след приятелски запой

Зловещо ликвидиране е осъществено в село Новачене, община Ботевград. На брифинг в Съдебната палата на ръководителя Окръжна прокуратура-София Наталия Николова стана ясно, че полицията е разкрила кости и обгорени човешки остатъци в двора на къща в село Новачене.

След направени експертизи е открито, че костите са на 58-годишен мъж от селото, разгласен за общонационално търсене. Убитият е водил бездомнически метод на живот, като няма данни да е направил закононарушение. Самото ликвидиране е било осъществено в къща, намираща се надалеч от селото с голям двор и растителност над метър, метър и половина. Заподозреният е 77-годишният Огнян Наков, който е арестуван за 72 часа.

В двора на къщата, където е било осъществено убийството, е открито огнище, като са открити и конфискувани над 20 кости с друга форма и размер. Около огнището са открити още голям брой мощно обгорени кости, както и секира, по която в режещата ѝ част има следи от червеникаво-кафява течност. С експертиза е потвърдено, че става въпрос за кръв. Намерени са и конфискувани голям брой материални доказателства.

Заподозреният за злокобното ликвидиране живее в София. Използвал къщата си в Новачене за вила. С убития били другари и постоянно пиели дружно.

Това не е първо закононарушение за заподозрения мъж. През 2020 година той нападнал с секира бащата на някогашния кмет на селото. Имал e и бизнес в селото - гледал кози и държал заведение. Ставал нападателен след приложимост на алкохол. Веднъж блъснал и индивида, който се грижел за козите му.

Убиецът и жертвата последно са видяни дружно в събота. Ден по-рано сред двамата е имало и скандал.
 Откриха разчленено и обгорено тяло в Ботевградско Обновена
Откриха разчленено и обгорено тяло в Ботевградско

Разследва се дали то е на липсващ 57-годишен мъж

Разпитани са 15 очевидци и са назначени експертизи. Предстои да се внесе искане за взимане на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на причинителя на убийството. Наказанието, което го грози, е от 15 до 20 години затвор, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна. Все още не се признава за отговорен и не дава пояснение по случая. Не е правено полиграфско проучване.

Няма данни за съпричастност към самото ликвидиране, само че към момента работата на терен продължава. Ако има и най-малки данни за помощ от някого, ще бъдат документирани по съответния ред.

Директорът на ОДМВР-София старши комисар Тихомир Ценов добави, че сигналът за изчезналия мъж е подаден на 14 май в 8.30 ч. сутринта в районно ръководство Ботевград. Съобщението е било подадено от мъж на 10 май, който съобщил, че нямал връзка с татко си. Снети са сведения от огромен кръг от хора и от кмета на село Новачене. Това тежко закононарушение е разкрито в рамките дневно, похвали се старши комисар Тихомир Ценов.

Главен контрольор Михаил Наумов, шеф на бранш " Престъпления против личността " в ГДНП, добави, че криминалистите в границите на 24 часа съумели по откритите към този момент доказателства, да се изготвят експертизи, които да послужат за задържането на причинителя на това тежко закононарушение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР