Служители на Главна дирекция Борба с организираната престъпност (ГДБОП) разкрили

...
Служители на Главна дирекция Борба с организираната престъпност (ГДБОП) разкрили
Коментари Харесай

ГДБОП разби схема за измами с евросредства

Служители на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) разкрили скица за корист с европейски фондове , оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Петима души са задържани при профилирана полицейска интервенция на територията на шест области в страната. Тя е извършена от ГДБОП под надзора на прокуратурата в областите София, Перник, Пловдив, Добрич, Кюстендил и Стара Загора на 15 май.

При работата по откриване и документиране на злоупотреби с европейски фондове са арестувани петима участници в незаконната скица. Според данните досега те са разследвани за показване на погрешни сведения за да получат повече средства от фондове на Европейския съюз и пари от българската страна, предопределени за съфинансиране на планове. Престъплението е квалифицирано по член 321, и по отношение на член 248а от Наказателен кодекс.

Двама от задържаните са регистрирани аграрни производители със подписан контракт с Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) по план за биосигурност. По първични данни за осъществяването на плана те сключвали контракти с трети лица за закупуването на земеделска техника и съоръжение от търговски сдружения на по-високи цени за завишаване на цената на утвърденото подкрепяне и възвръщане на надписаната стойност по предварителна сделка в брой или посредством фиктивни контракти.

Установени са земеделска техника и документи, свързани с незаконната скица.
 Четирима мними строителни бизнесмени са арестувани при акция на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата
Четирима мними строителни бизнесмени са арестувани при акция на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата

Те обещавали да извършат ремонт и след това изнудвали потърпевшите за още пари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР