Предотвратиха четири опита за контрабанда на цигари през ГКПП Капитан

...
Предотвратиха четири опита за контрабанда на цигари през ГКПП Капитан
Коментари Харесай

Пресякоха четири опита за контрабанда на цигари на Капитан Андреево

Предотвратиха четири опита за контрабанда на цигари през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

Общо 131 140 контрабандни цигари (6557 кутии) са конфискувани при инспекции на четири транспортни средства, влизащи в страната от Турция през граничния пункт.

В един от случаите за щателна митническа инспекция бил селектиран български камион, чийто турски водач показал постоянни документи за транспортираната групажна стока от Турция за страни от Западна Европа. Физическата инспекция била осъществена поради установени необикновени плътности в транспортирания товар. Открити са шест кашона с 76 400 къса цигари (3820 кутии) от разнообразни търговски марки, без български акцизен бандерол.

Контрабандни цигари и два особено построени тайника пък са открити при инспекция на румънски автомобил. Румънският лидер и неговата спътница, които пътували от Турция за Румъния, декларирали пред митническите чиновници, че нямат нищо за обявление. При унищожаване на мокета в багажното поделение обаче бил открит празен тайник. Последвала инспекция на транспортното средство с рентгенова инсталация, при която са маркирани необикновени плътности на тавана, в който бил открит различен тайник с 24 940 къса цигари (1247 кутии).

Общо 29 800 къса цигари (1490 кутии) са открити при други две инспекции. 530 кутии били скрити в аварийна гума на товарен автомобил, пътуващ от Турция през България за Франция. Останалите 18 400 цигари (920 кутии) били открити на четири разнообразни места в лек автомобил - във фабричните кухини на багажника, в тавана на купето, в аварийна гума и в задната ризница. Колата с българска регистрация управлявал българин, пътуващ от Турция за страната ни.

На водачите на транспортните средства са формирани актове по Закона за митниците за опит да бъдат превозени акцизни артикули през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи. За откритите особено построени тайници на водача на автомобила са формирани и актове за административно нарушаване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР