ЦСКА-София извоюва престижна победа с 3:1 над Рома в последния

...
ЦСКА-София извоюва престижна победа с 3:1 над Рома в последния
Коментари Харесай

"ЦСКА-София" приключи в Европа с победа за престиж

" ЦСКА-София " извоюва влиятелна победа с 3:1 над " Рома " в последния си мач от европейските клубни шампионати по футбол този сезон. Вицешампионите на България се възползваха оптимално от неналичието на мотивация у своя противник и нанесоха първо проваляне на римляните в група А на Лига Европа.

" Вълците ", които авансово си бяха обезпечили първото място в потока, излязоха на ст. " Васил Левски " с аварийния си състав, в който бяха включени даже играчи от юношеската групировка на клуба. Под проливния дъжд в София " алените " откриха резултата още в 5-ата мин. с отдалечен шут на Тиаго Родригес, при който топката мина през ръцете на 18-годишния вратар Пиетро Боер.

Това беше първият гол на " ЦСКА-София " от началото на груповата фаза в Лига Европа. До този миг българският отбор беше единственият без попадение във втория по значителност шампионат на Стария континент.

В средата на първото полувреме " Рома " изравни с гол на 18-годишния Томазо Миланезе, чийто изстрел в 22-рата мин. прати топката в ъгъла на вратата около плонжа на Густаво Бусато. До почивката българският отбор можеше да вкара още два пъти, само че се възползва единствено от една от грешките в отбрана на италианците - в 34-тата мин. след неприятно изнасяне на топката Али Соу остана очи в очи с Боер и невъзмутимо преодоля младежа.

Централният нападател на " ЦСКА-София " се възползва още един път от неналичието на връзка в защитата на " вълците " и в 55-ата мин. оформи крайния резултат при нескопосано връщане на капитана Федерико Фацио към вратаря. Освен авторитет, успеха донесе и €570 000 от наградния фонд на шампионата в касата на клуба точно на 58-ия рожден ден на притежателя Гриша Ганчев.

В крайното класиране " ЦСКА-София " (5 т.) остана на последно място с идентичен актив с ЧФР " Клуж " (5 т.), само че с по-лоши индикатори в директните мачове с румънския първенец - 0:2 вкъщи и 0:0 като посетител. " Рома " (13 т.) финишира с три точки задатък пред " Йънг Бойс " (10 т.), който също ще взе участие в директните елиминации, които стартират с 1/16-финали през февруари.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР