Цените на петрола спаднаха в ранната търговия в Азия днес,

...
Цените на петрола спаднаха в ранната търговия в Азия днес,
Коментари Харесай

Страхът от рецесия свали цените на петрола

Цените на петрола спаднаха в ранната търговия в Азия през днешния ден, защото продължаващите ограничавания поради COVID-19 в Китай и упованията за ново повишение на лихвените проценти в Съединени американски щати и Китай въздействат отрицателно на търсенето и ускоряват опасенията, че настава световна икономическа криза, заяви " Ройтерс ".

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, с доставка през октомври понижиха с 1,12 $, или 1,2 на 100 до 91,71 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт загуби 1,25 $ или 1,25 на 100 до 85,63 $ за барел.

И двата сорта се повишиха съществено в понеделник, откакто страните от ОПЕК+ договориха, въпреки и алегорично, понижение на добива със 100 000 барела на ден от октомври и дадоха сигнал, че ще реагират на всяко понижение на търсенето на черно злато на пазарите.

Поредният масиран локдаун в Китай, затворил 21-милионния Чънду и лимитирал икономическата интензивност в района, нанесе нов удар на търсенето на нефт на международните пазари, на което не повлияха и по-добрите от предстоящото данни за бранша на услугите в Съединени американски щати. Така наклонността, че даже един-единствен град в Китай може да въздейства на пазарите продължава. 

Припомняме, че картелът ОПЕК+ разгласи, че стартира понижаване на добива, поради сриващите се цени - в опит да ги усили. Това провокира гнева на Съединени американски щати, чиято администрация от месеци пробва да откри метод да повлияе на пазарите в посока надолу. Влошените връзки сред Джо Байдън и престонаследника на Саудитска Арабия Мохамед Бин Салман, който е и неофициален водач на ОПЕК, не оказват помощ изключително. 

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети ощеСАЩ не разрешават на компании с „ напреднали технологии
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР