Експерти от НК Железопътна инфраструктура и синдикалните организации започват работа

...
Експерти от НК Железопътна инфраструктура и синдикалните организации започват работа
Коментари Харесай

През следващата седмица ще бъде подписан Колективният трудов договор между НКЖИ и синдикатите

Експерти от Наказателен кодекс " Железопътна инфраструктура " и синдикалните организации стартират работа по завършване на текстовете в Колективния трудов контракт за работещите в държавното дружество. Очаква се той да бъде подписан през идната седмица, откакто бъде реализирано единодушие по всички параметри от двете страни. Това стана ясно след среща на министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков с Управителния съвет на НКЖИ и представители на синдикатите.
 
" Освен в нови технологии, би трябвало да влагаме предпочитано и в човешки капитал ", безапелационен бе транспортният министър. Той съобщи, че с изключение на по-високи хонорари за труда, вложенията включват качествена подготовка и подготовка на чиновниците, с цел да бъде решен казусът с дефицита на експерти в цялата система.
 
 Среща на министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков с Управителния съвет на НКЖИ и представители на синдикатите Среща на министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков с Управителния съвет на НКЖИ и представители на синдикатите Източник: Пресцентър на МТС
Част от ограниченията в новия КТД ще включват по-добри условия на труд, по-високи хонорари и медицински услуги за чиновниците. Страните се споразумяха по време на работните срещи да бъде направено и в допълнение съглашение, което да включва 4-годишна стратегия за стимулиране на работещите в държавната компания. НКЖИ и синдикатите ще търсят дружно способи за привличане на нови фрагменти в системата на НКЖИ. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР