Цените на петрола се повишиха в понеделник, тъй като световното

...
Цените на петрола се повишиха в понеделник, тъй като световното
Коментари Харесай

Цените на петрола се покачват заради очакванията за по-нисък износ от ОПЕК+

Цените на петрола се покачиха в понеделник, защото международното предложение се свива поради по-ниския експорт от Саудитска Арабия и Русия, което компенсира опасенията за растежа на международното търсене на фона на високите лихвени проценти, написа Reuters.

Суровият нефт вид Брент нараства със 75 цента до 85,55 $ за барел, а американският недопечен нефт вид West Texas Intermediate е на цена 82,05 щатски $ за барел – растеж от 80 цента. Септемврийският контракт за WTI изтича във вторник, а по-активният октомврийски контракт нараства със 73 цента до 81,39 $ за барел.

Цените и на двата бенчмарка от предния месец прекъснаха 7-седмична серия на повишавания през предходната седмица, отбелязвайки седмичен спад от към 2%, откакто щатският $ се ускори поради опцията лихвените проценти да останат по-високи за по-дълго време, а задълбочаващата се рецесия с недвижимите парцели в Китай ускори опасенията за забавения стопански напредък и търсенето на нефт, показва още осведомителната организация.

Предлагането продължава да се свива, като износът на недопечен нефт от ОПЕК+ ще намалее за втори месец през август, споделя Стефано Грасо, старши портфолио управител в 8VantEdge в Сингапур, базирайки се на предварителни данни от компанията за следене на кораби Kpler, и прибавя:

" Като цяло предлагането понижава, а търсенето се усилва. Освен в случай че не настъпи криза и търсенето не се забави или не спадне, ОПЕК+ държи контрола. "

Най-големият вносител на недопечен нефт в света – Китай, се възползва от рекордните ресурси, насъбрани по-рано тази година, защото китайските рафинерии понижават покупките, откакто съкращенията на предлагането от страна на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и съдружниците ѝ, в това число Русия, известни като ОПЕК+, доведоха до повишение на международните цени над 80 $ за барел.

През юли доставките на Саудитска Арабия за Китай са намалели с 31% по отношение на юни, до момента в който Русия, с нейния поевтинял недопечен нефт, остава най-големият снабдител на азиатския колос, сочат данни на китайските митници.

Междувременно китайските рафинерии усилват износа на рафинирани артикули през юли, привлечени от високите експортни маржове.

В Съединените щати броят на настоящите петролни платформи - ранен знак за бъдещия рандеман - понижава с пет до 520 през предходната седмица, което е най-ниското им равнище от март 2022 година насам, съгласно отчет на Baker Hughes от петък.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР