Димитър Главчев няма да получава заплата като министър на външните

...
Димитър Главчев няма да получава заплата като министър на външните
Коментари Харесай

Димитър Главчев се отказва от 9100 лв. заплата като министър на външните работи

Димитър Главчев няма да получава заплата като министър на външните работи, написа „ 24 часа “. Той зае поста, откакто махна в началото назначения Стефан Димитров.

Като министър на външните работи Главчев има право на спомагателна заплата от 9100 лева, само че няма да я взема, обясни той. Така Главчев ще получава единствено възнаграждението си като премиев в размер на 11 000 лева Тя е равна на заплата и половина на депутат.

При последната промяна на възнагражденията на депутатите от февруари тази година те стигнаха главен размер от 7302 лева като към тях се изплащат добавки за участия в комисии, стаж и прочие

Всички заплати във властта се дефинират по отношение на растежа на междинната заплата в бюджетния бранш и се трансформират всяко тримесечие. При актуализиране на данните за март 2024 година се чака ново нарастване на парите на депутати, министри и президент. Според законите министър председателят и ръководителят на Народното събрание получават 1,5 пъти депутатската заплата, а президентът - двоен размер на заплащането на депутат. В момента заплатата на президента Румен Радев надвишава 14 000 лева на месец.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР