Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в

...
Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в
Коментари Харесай

Радев няма да налага вето на промените в Закона за хазарта, утре ги публикуват в „Държавен вестник“

Президентът Румен Радев няма да наложи несъгласие върху измененията в Закона за хазарта, с които се планува възбрана на рекламата на хазарт в медиите. От уеб страницата на Държавния вестник излиза наяве, че законът ще бъде обнародван в утрешния брой на вестника.

Миналата седмица президентът съобщи пред публицисти, че не е взел дефинитивно решение за измененията и изчаква мнението на съветниците си.

Новите правила ще влязат в действие от петък – 17 май.

Припомняме, че депутатите дефинитивно не разрешиха рекламата на хазарт в медиите в последния работен ден на 49-ото Народно заседание.

Промените в Закона за хазарта бяха признати с цялостно болшинство, макар че сред първо и второ четене редица медии, хазартни оператори, спортни клубове и други бизнеси реагираха със серия мнения срещу възбраната на хазартна реклама и показаха мнение, че планът не би трябвало да бъде одобряван в този момент, а първо да има публично разискване.

Депутатите взеха решение да позволен единствено така наречен външна реклама върху билбордове, само че те пък би трябвало да бъдат на разстояние не по-малко от 300 метра от учебни заведения, детски градини, университети.

Хазартните оператори могат да се популяризират и върху своите зали, както и върху спортни уреди и спортна екипировка, като се изключи такава за деца.

Със същия закон в преходните и заключителни разпореждания депутатите вмъкнаха нулев Данък добавена стойност ставка за брашното и хляба, както и таван на надценката за хляба от 15 на 100.

 


 

FaceBookTwitterPinterest

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР