Украйна твърди, че е осуетила руска операция за предизвикване на

...
Украйна твърди, че е осуетила руска операция за предизвикване на
Коментари Харесай

Украйна осуетила руски заговор за мащабна бомбена атака в Киев навръх 9 май

Украйна твърди, че е осуетила съветска интервенция за предизвикателство на поредност от бомбени офанзиви в строителни тържища и покрай кафене в столицата Киев , както и в отбранително дружество в град Лвов, оповестява " Ройтерс ".

Генералната прокуратура уточни, че двама съветски военни сътрудници са били арестувани по съмнение за присъединяване в хипотетичния скрит план и са били конфискувани 19 взривни устройства.

Службата за сигурност на Украйна съобщи, че е било планувано взривяването на четири бомби в столицата на 9 май - деня, в който над нацистка Германия през 1945 година

" Според проекта на съветските специфични служби експлозивите е трябвало да бъдат взривени в пиковите часове в супермаркетите, тъй че да нанесат оптимални вреди на цивилното население ", твърди СБУ.
 СБУ задържа проруски хакери, имитрали сметките на украинските служби
СБУ задържа проруски хакери, имитрали сметките на украинските служби

Те създавали по 1000 подправени сметки в обществени мрежи и месинджъри, с цел да популяризират дезинформация в интерес на Русия

До момента няма коментар от страна на Русия.

В Киев експлозивите, предопределени за строителните тържища, са били маскирани като опаковки чай, а друга бомба е била сложена в автомобил, който е трябвало да бъде взривен наоколо до кафенето.

По данни на СБУ нападението в Лвов е трябвало да се случи през февруари.

Прокуратурата прецизира, че задачата е била неидентифицирано дружество в региона на защитата.

Украйна постоянно декларира, че е осуетила офанзиви надалеч от фронтовата линия, които са били планувани от съветските служби за сигурност, като задържа сътрудници, за които твърди, че работят за Москва.

Миналата седмица СБУ заяви, че е заловила двама сътрудници от Отдела за държавна отбрана, които са възнамерявали  и ръководителя на военното разузнаване Кирило Буданов.
 Киев разкри мрежа от сътрудници, възнамерявали убийството на Зеленски Обновена
Киев разкри мрежа от сътрудници, възнамерявали убийството на Зеленски

Те готвели убийството и на други високопоставени служители
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР