Смените, които прави руският президент Путин, не са добри новини

...
Смените, които прави руският президент Путин, не са добри новини
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Смените, които прави Путин, не са добри новини за Украйна, защото са верни решения

" Смените, които прави съветският президент Путин, не са положителни вести за Украйна, тъй като са правилни решения за това, което той желае да реализира ".

Това сподели пред БНР специалистът по сигурност Велизар Шаламанов, някогашен министър на защитата.

Според него е била предстояща промяната на военния министър Сергей Шойгу:

" Още от времето на свадите с Пригожин беше ясно, че ръководството на финансите, доставките и логистиката в армията не са положителни. Това изигра значима роля в прекъсването на съветското настъпление в Украйна. Дошло е време това да бъде поправено ".

По думите на Шаламанов слагането на граждански министър на защитата - икономист, който не идва от службите и от армията - " дава по-голяма независимост на военното управление на ген. Валерий Герасимов и покачва неговата отговорност ":

" Това не са положителни вести за Украйна и за нас, тъй като са правилни решения за това, което желае да реализира Владимир Путин ".

Велизар Шаламанов изясни, че ген. Герасимов е идеолог на хибридните войни и информационно-психологическите специфични интервенции (ИПСО):

" Това, че той получава опция за деяние, е неслучайно развиване. То разрешава тъкмо подобен вид акция, която да всява боязън и неустановеност в Украйна - със опасност към Харков и към Киев, само че и в Запада.... Това е и сигнал, дружно с оповестените учения с тактически нуклеарни оръжия, че новите софтуерни системи, които ще постъпят от Запада, не могат да решат въпроса със смазващото числено предимство на съветската войска и би трябвало да се търсят още по-иновативни и изненадващи решения, в случай че желаеме Украйна да се оправи с поставената цел - цялостен суверенитет на своите територии ".

" Трябва да преодолеем своите страхове от това Русия да употребява численото си предимство, да употребява тактическо нуклеарно оръжие или да блокира политическите решения, свързани с участието на Украйна в НАТО или директна военна помощ при изключителна обстановка в Украйна. Ако ние не преодолеем тези блокове (блокирания) в мисленето си, преимуществото ще е в ръцете на Путин ", акцентира специалистът по сигурност.

Във връзка с визитата на украинския министър на външните работи Дмитро Кулеба в Сърбия, Шаламанов изрече мнение, че " едно по-директно ангажиране на Белград за поддръжка на Русия би било страховит удар освен за Украйна, само че и за България ":

" Все някой би трябвало да каже на президента Александър Вучич, че, в случай че продължава да работи с Русия против Украйна, против Европа, против НАТО, на него ще му бъде доста мъчно да бъде част от Европа ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР