Бизнесменът Димитър Бонзов, с чийто законно притежаван боен револвер вчера

...
Бизнесменът Димитър Бонзов, с чийто законно притежаван боен револвер вчера
Коментари Харесай

Простреляното в Арбанаси момиче е оперирано и е в добро общо състояние

Бизнесменът Димитър Бонзов, с чийто законно притежаван военен револвер през вчерашния ден 11-годишно момче простреля в крайници 12-годишно момиче на тържество в Арбанаси, към този момент е освободен от ареста.

След правенето на предоставените от наблюдаващия прокурор експертизи ще му бъде повдигнато обвиняване, съобщи за БНР районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов.
Раненото момиче е без заплаха за живота и ще продължи лекуването си в софийска университетска клиника. Предстои прокуратурата да уведоми Агенцията за протекция на детето за неупражнения наставнически контрол по време на случая.
Районната прокуратура във Велико Търново е образувала досъдебно произвеждане за породена междинна телесна щета на малолетно лице и за държане на огнестрелно оръжие, което не е съхранявано по надлежния ред, уточни районният прокурор Тихомир Шабов:

" Наказанията, които се плануват за тези закононарушения, са до 6 години отнемане от независимост за първото и от 3 до 10 години отнемане от независимост за второто закононарушение ".

Назначени са експертизи, направени са разпити, взети са натривки от присъствалите на празненството със злощастния случай, при който в частен парцел в Арбанаси 11-годишният наследник на народен представител взе военен револвер Смит и Уесън магнум, мислейки го за играчка, и простреля в крайници 12-годишна своя родственик:

" Пистолетът е бил оставен на скамейка в двора, където се е провеждало събитието. Имало е много деца, които са си играли и по отношение на тази игра е създаден изстрелът. Това е главната версия ".

Инцидентът се е случил в наличието на минимум 15 души. Семействата на двете деца не пожелаха да разясняват случилото се. Мълчание резервира и притежателят на револвера – предприемачът Димитър Бонзов, занимаващ се с хлебопроизводство и хазарт, в чийто парцел стана злополуката. Простреляното в десния крайник момиче е оперирано и в положително общо положение.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР