Всички знаем, че някои храни ни засищат повече от други,

...
Всички знаем, че някои храни ни засищат повече от други,
Коментари Харесай

Кои храни потискат апетита

Всички знаем, че някои храни ни засищат повече от други, само че това не е всичко. Някои храни в действителност потискат апетита, което значи, че ще ви накарат да се чувствате сити за по-дълго време. Включете тези храни в менюто си и ви обещаваме, че няма да се чувствате гладни толкоз постоянно.

Яденето на две яйца заран може да ви помогне да се чувствате по-малко гладни денем. Най-добрият вид е да си извършите омлет или да ги сварите.

Ябълките са богати на разтворими фибри и пектин, които ни карат да се усещаме сити дълго време.

Оцетът оказва помощ за понижаване на гликемичния показател на богатите на въглехидрати храни, което понижава освобождението на глюкоза в кръвта. Това го трансформира в отлично средство за угнетяване на апетита.

Зеленчуци като спанак, броколи и зеле също са богати на фибри и чудесно потискат апетита.

Създайте си табиет да ядете салата преди главното си хранене. Това ще заяви на мозъка ви, че тялото ви към този момент е получило хранителни субстанции и калории, и по този начин ще понижи желанието ви за по-обилно хранене.

Знаете ли, че в зеления чай има повече кофеин, в сравнение с в кафето? Съобщава се, че той също по този начин усилва освобождението на CCK - хормон, който оповестява на мозъка, че тялото е получило задоволително храна. Завършете междинната си закуска с чаша от ароматната гореща напитка, с цел да се освежите и да предотвратите преяждането.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР