Строителни предприемачи със съдействие на корумпирани чиновници са пестили огромни

...
Строителни предприемачи със съдействие на корумпирани чиновници са пестили огромни
Коментари Харесай

Без думи! Една сграда остана непокътната, а всичко се срути наоколо, но тя е на специални хора!

Строителни бизнесмени със подпомагане на корумпирани служители са пестили големи средства и генерирали колосални облаги, пренебрегвайки разпоредбите за сеизмична сигурност на постройките. Резултатът е десетки хиляди жертви.

Една постройка остана непокътната в най-засегнатия от чудовищния трус в Турция град Кахраманмараш, посред море от опустошения. Снимка демонстрира, че всичко към нея е срутено до основи, убивайки хиляди хора.

Махир Улуташ, ръководител на Управителния съвет на Камарата на електроинженерите (EMO), сподели фотография на Сградата на Камарата на строителните инженери, която оцеля при две големи земетресения. На фотографията се вижда, че близките здания са разрушени, а тази постройка остава да стои.

„ НЕ Е МНОГО НУЖНО “

Коментарът на Махир Улуташ, ръководител на Борда на електроинженерите (EMO), е както следва:

„ Сградата на изображението е постройката на представителството на провинция Кахраманмараш на Камарата на строителните инженери.

Няма потребност от повече думи. Науката и инженерството са задоволителни, с цел да изградят структури, които ще оцелеят даже при такова мощно земетресение. Стига науката и технологиите да се ползват в интерес на хората! “

В момента в Турция вървят стотици арести на строителни бизнесмени, поради градежите без съблюдаване на разпоредбите за сеизмична сигурност, въпреки да е ясно, че и самите управляващи не са спазвали разпоредбите за надзор на постройките.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР