Цените на акциите в Азия нарастват днес на фона на

...
Цените на акциите в Азия нарастват днес на фона на
Коментари Харесай

Подкрепа за азиатските акции от оптимизма около световния растеж, а цените на петрола...

Цените на акциите в Азия нарастват през днешния ден на фона на следващите доказателства за силата на международната стопанска система, до момента в който доларовият показател се движеше покрай едноседмичен връх, с помощта на по-високите лихви по щатския дълг и поевтиняващото евро.

Ръстът на показателите на Уолстрийт през вчерашния ден също по този начин оказа помощ на Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI да запише растеж от 0.5% и да се приближи до 10-годишния си връх, доближат по-рано през месецa.

Южнокорейският KOSPI набъбна с 0.3%, австралийският главен показател се увеличи с 0.2%, а японският Nikkei добави 1.1%. Шанхайският Shanghai Composite се увеличи с 0.2%, до момента в който хонконгският Hang Seng регистрира растеж от 0.7%.

Пазарите на акции се радват на мощна поддръжка през тази година, с помощта на възходящите корпоративни облаги на фона на подобряващото се положение на световната стопанска система.

Тази убеденост през вчерашния ден още веднъж бе демонстрирана, откакто оптимистичните данни за немската стопанска система помогнаха на главния локален показател DAX да преодолее опасенията към неуспеха на договарянията за основаване на ръководеща коалиция в страната.

Изнесените данни демонстрираха положителни равнища на промишлената интензивност, до момента в който водещия стопански показател за Съединени американски щати регистрира растеж от 1.2% за октомври, или два пъти повече от предварителните прогнози на икономистите.

Индексите на Уолстийт записаха покачвания през вчерашния ден, водени от акциите на телекомите и софтуерните компании. Dow Jones се приближи до рекордните си равнища, достигнати преди две седмици.

При валутите, доларовият показател, който следи представянето на $ по отношение на кошница от шест други съществени валути, се движеше покрай едноседмичния си връх от 94.104 пункта, допрян през вчерашния ден.

Доларът бе подсилен от възходящите лихви по държавните облигации, като лихвата по двегодишните бумаги докосна деветгодишен връх от 1.755% през вчерашния ден.

Доларът получи поддръжка и от поевтиняването на еврото, което бе отслабено на фона на политическите опасности, произлизащи от неуспеха на немския канцлер Ангела Меркел да сформира съдружно държавно управление, което докара най-голямата стопанска система в Европа до политическа рецесия.

Еврото остана съвсем без смяна на равнище от 1.1732 по отношение на $, само че се търгува покрай шестдевното дъно от 1.1722, допряно в понеделник. Преди седмица еврото нарастна до едномесечен връх от 1.1862 на фона на мощните данни за немската стопанска система.

Доларът се търгува без смяна по отношение на йената на равнище от 112.640 йена, откакто се отдалечи от едномесечното дъно от 111.890, достигнато през вчерашния ден.

Австралийският и новозеландският $ бележат леки намаления до 0.7536 и 0.6799 щатски $, респективно.

Цените на петрола регистрираха леки промени, откакто упованията за дълготрайно ограничаване в производството на ОПЕК бяха обезвредени от възходящото произвеждане в Съединени американски щати.

Цената на петрола от сорта брент бе на равнище от 62.25 $ за барел, или с 4 цента над последното си равнище на затваряне. Щатският лек недопечен нефт нарастна с 2 цента до 56.43 $ за барел.

Спот цената на златото набъбна с 0.2% до 1 279.43 $ за тройунция, откакто преди този момент поевтиня с над 1% на фона на повишаването на $.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР