Целият свят ненавижда Съединените щати, заявил турският вътрешен министър Сюлейман

...
Целият свят ненавижда Съединените щати, заявил турският вътрешен министър Сюлейман
Коментари Харесай

Турският вътрешен министър: Целият свят ненавижда САЩ, а Европа е пешка на Вашингтон

Целият свят ненавижда Съединените щати, декларирал турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу по време на среща с младежи в Истанбул, оповестява съветското издание " Взгляд ", цитирайки турският вестник Aydinlik.

 

Сойлу декларирал, че Съединени американски щати не престават да губят авторитет. По думите му целият свят " ненавижда Америка ". Европа съгласно турския министър е станала пешка на Съединени американски щати в Африка, като по същото време африканските страни " ненавиждат " страните, които " ги експлоатират ", пише Aydinlik.

 

Вътрешният министър на Турция споделил също, че не трябва да се преувеличава ролята на Европа, тъй като такова разбиране като Европа въобще не съществува. По думите му има Америка, а Европа е единствено " вагон в композицията " на Съединени американски щати, който не се отличава с нищо особенно, предава РИА " Новости ".

Високопоставеният турски служител счита, че европейските водачи непрестанно се дискредитират, а популацията на континента старее и пораждат компликации в производството.

 

Западът, по думите на турския министър, към този момент не има суверенитет, а единствено се пробва " да резервира своите привички ".

На този декор Турция трансформира историята, уверен е Сойлу. Историята " изцяло ще се промени " след президентските избори, които ще се проведат в страната, подчертал той, като пояснил, че тъкмо това е повода за натиска върху Анкара от страна на Съединени американски щати и Европа.

" Това не е изборът на Тайип Ердоган, това е изборът на бъдещите генерации на Турция, изборът на цялостна самостоятелност на Турция ", споделил в умозаключение министърът.

По-рано съветските медии писаха, че американските управляващи се надяват да слагат отпред на Турция президент като Володимир Зеленски в Украйна.

 

Президентските и парламентарните избори в Турция са планувани за 14 май.

 

Превод и редакция Епицентър.бг

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР