Предложението на Владимир Путин за започване на мирни преговори за

...
Предложението на Владимир Путин за започване на мирни преговори за
Коментари Харесай

НАТО: Предложенията на Путин не са предложения за мир, а за повече агресия и окупация

Предложението на Владимир Путин за започване на мирни договаряния за Украйна  не са мирни оферти, а за повече експанзия и окупация - по този начин генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разяснява изискванията на съветския държавен глава, съобщи кореспондентът на БНР в Брюксел.

" Не Украйна е тази, която би трябвало да изтегли силите си от украинска територия. Русия би трябвало да се изтегли от окупираната украинска територия. Това предложение на процедура значи, че Русия би имала правото  да окупира още повече украинска земя. Твърдението им, че тези четири области не са украински, демонстрира само, че предлагането не е направено в дух на съгласие ", сподели Столтенберг.

По-рано в петък Путин изиска украинските войски да бъдат изведени изцяло от Донецка и Луганска национална република, Херсонска и Запорожка област, освен това от цялата територия на тези райони в административните им граници, които са съществували сега на влизането им в Украйна, както и отвод на Киев от проекти за присъединение към НАТО, като условия за преустановяване на огъня и за началото на мирни договаряния.

Путин окупира нелегално суверенна територия и не е в позиция да диктува условия. Това сподели американският секретар по защитата Лойд Остин в отговор на въпрос за изискванията на съветския държавен глава за започване на мирни договаряния за войната в Украйна:
" Путин окупира нелегално украинска суверенна територия и въобще не е в позиция да диктува на Украйна какво да прави за възобновяване на мира. Това е тъкмо това държание, което не желаеме да виждаме. Не желаеме да виждаме по какъв начин водач на една страна се разсънва един ден и взема решение, че желае да заличава граници и да анексира територии на съседите си. Това не е светът, в който някой въобще би желал да живее.

Остин сподели още, че Путин може да спре войната още през днешния ден, в случай че изтегли войските си от Украйна.
Припомняме, че изискванията на съветския президент бяха отхвърлени от съветника на Зеленски Михайло Подоляк.  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР