Израелските служби за извънредни ситуации съобщиха днес, че потушават пожари

...
Израелските служби за извънредни ситуации съобщиха днес, че потушават пожари
Коментари Харесай

Израел съобщи за серия ракетни изстрелвания от територията на Ливан

Израелските служби за изключителни обстановки оповестиха през днешния ден, че потушават пожари в покрайнините на северния град Кирят Шмона, откакто десетки ракети бяха изстреляни от южната част на Ливан, заяви Ройтерс.

Израелските сили за защита оповестиха, че са задействали сирените за предизвестие в северната част на страната. Спешните служби оповестяват, че претърсват региона и че има нанесени материални вреди, само че няма жертви.

Междувременно минимум един човек е умрял и минимум седем са ранени при израелски въздушен удар, блъснал къща в южната част на Ливан, заяви ДПА, базирайки се на източници от силите за сигурност. Според тях в град Джаната е починала жена, а измежду ранените има деца. Израелските управляващи оповестиха, че проверяват случая.

Израелският удар е нанесен, откакто подкрепяната от Иран шиитска формация „ Хизбула “ разгласи десетки изстрелвания на ракети и офанзиви с дронове против постове на израелската войска в Северен Израел.

„ Хизбула “ заяви, че нападенията са възмездие за убийството във вторник на един от нейните командири в Южен Ливан.

Ескалацията на напрежението по ливанско-израелската граница породи опасения от отприщване на война от Израел против Ливан, с цел да спре офанзивите на „ Хизбула “.

 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР