Украинското външно министерство подчерта в петък, че мирното предложение на

...
Украинското външно министерство подчерта в петък, че мирното предложение на
Коментари Харесай

Украинското външно министерство: Мирното предложение на Путин е абсурдно

Украинското външно министерство акцентира в петък, че " мирното предложение " на съветския президент Владимир Путин е " неуместно ", потвърждавайки, че неговите " манипулативни изказвания " имат за цел да " подведат " интернационалната общественост и да " подкопаят " дипломатическите старания за реализиране на мир, съобщи БНР.

" Всички ултиматуми на Путин са чувани неведнъж от Москва и в тези изказвания няма нищо ново ", се споделя в изказването на министерството, осъждайки изказването на съветския президент по отношение на срещата на върха за световния мир, която ще се организира в Швейцария този уикенд.

" Путин преследва единствено една цел: да предотврати присъединяване на водачи и страни в тази среща на върха ", прибавиха от министерството.

По-рано в петък съветският държавен глава съобщи, че Москва ще бъде отворена за започване на мирни договаряния с Киев в подмяна на това Украйна да се откаже от упоритостите си да се причисли към НАТО и да изтегли изцяло военните си от териториите на Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР