Трите сигнала за плагиатство срещу Петър Илиев, който в проектокабинета

...
Трите сигнала за плагиатство срещу Петър Илиев, който в проектокабинета
Коментари Харесай

СУ разглежда сигналите за плагиатство срещу Петър Илиев

Трите сигнала за плагиатство против Петър Илиев, който в проектокабинета на „ ИТН “ беше препоръчан за силов виципремиер и вътрешен министър, ще бъдат прегледани всъщност, съобщи БНР.

Проверка на заместник-ректора на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ проф. Николай Витанов е открила, че те са възможни, оповестиха за „ Хоризонт “ от висшето учебно заведение. В инспекцията, с изключение на Витанов, са взели участие и правист от правния отдел на университета и експерт от отдел „ Човешки запаси “.

Трите сигнала към този момент са изпратени на Етичната комисия на Алма Матер, която би трябвало да откри дали Илиев е плагиатствал от сътрудника си доцент Наталия Киселова.

Проверката ще се извърши по признати неотдавна нови правила. Очаква се тя да отнеме минимум три седмици, а Петър Илиев ще има опция да се яви пред Комисията, да показа или да изиска събирането на доказателства.

Преди дни - в изявление за „ Нова телевизия “, Илиев съобщи, че сигналите са неприемливи и сложи под подозрение както разпоредбите, по които работи Етичната комисия, по този начин и обективността на някои от членовете ѝ.

Бел.ред.
2.5 млн. българи мажоритарни избори в два тура за Народно събрание, само че политиците отхвърлят да го изпълнят.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР