На 14 май заместник-кметът Елка Неделчева бе гост на празничния

...
На 14 май заместник-кметът Елка Неделчева бе гост на празничния
Коментари Харесай

Фолклорен празник в Разград: ДГ „Приказка“ отпразнува 60-годишен юбилей

На 14 май заместник-кметът Елка Неделчева бе посетител на празничния концерт за 60-годишния празник на Детска градина /ДГ/ „ Приказка “ . На сцената на Общинския културен център над 120 деца показаха вдъхновяващи фолклорни танци, песни и възстановки на национални игри. Концертът бе под надпис „ 60 години приказни обичаи и традиции “ и бе заключителен стадий на дейностите в градината по Национална стратегия „ Хубаво е в детската градина “.

„ Сред задачите на образованието на дребните ни ученици е да ги приобщим към българското творчество и обичаи, а посредством тях да възпитаме обвързаност към родината “,  сподели при започване на концерта шефът на градината Румяна Нинова .

Музиката и хореографията на концерта бяха дело на Ценка Панайотова и Надежда Владова. В него участваха децата от групите : „ Звездици “, „ Маргаритка “, „ Слънчице “, „ Веселушко “ и „ Шарена дъга “. Концертът приключи с осъществявания на Детски танцов отбор „ Лудогорче “.

В края на концерта заместник-кметът на Община Разград Елка Неделчева благодари за прелестните осъществявания и за празника, който децата подариха на феновете в залата. Тя съобщи, че на сцената е видяла бъдещи танцьори освен от детските фолклорни обединения в Разград, а и от професионалния Капански отбор. Заместник-кметът поздрави и учителите и шефа на градината за вложените сила и професионализъм в подготовката на дребните гении. Тя връчи на шефа Румяна Ненова приветствен адрес от името на кмета на Община Разград Добрин Добрев .

Гости на концерта бяха и заместител регионалният шеф Надя Йорданова и старши специалистът в Регионалното ръководство на образованието Даниела Христова .

Жълт код за значителни превалявания за 7 области, слънцето ще ни стопли през уикенда

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР