Треньорът на ЦСКА Саша Илич направи официално изявление във видео

...
Треньорът на ЦСКА Саша Илич направи официално изявление във видео
Коментари Харесай

Треньорът на ЦСКА обяви промени

Треньорът на ЦСКА Саша Илич направи публично изказване във видео за уеб страницата на “червените ”, в което приказва за дуела с Левски. Сръбският експерт призна, че на всички в клуба им е мъчно от позволена загуба и съобщи, че не са били проведени естествени условия за предоставяне на изказване пред медиите, защото по пътя към рейса на ЦСКА е имало доста почитатели на Левски. Илич разкри също по този начин, че не приема някой от футболистите му да не дава 100% от себе си.

“Със сигурност на всички нас ни е доста мъчно след загубата от Левски - и на играчите, и на мен, и на всички почитатели. Най-много скърбя поради нашите почитатели, тъй като това е мач, за който живеят всички, а ние не играхме на равнището, на което трябваше. И обезсмислихме всички хубави неща, които бяхме създали преди мача с Левски.

След мача на пътя ни към рейса имаше доста почитатели на Левски, поради които обстановката не беше естествена. Именно това е повода нито играчите, нито аз като треньор да не приказваме след мача. Това няма никаква връзка със загубата - просто не бяха проведени естествени условия за предоставяне на мнения.

Емоциите не могат да минат по този начин бързо. Когато изгубиш дерби против най-големия си противник, би трябвало малко повече време. И след мача споделих, че единственото хубаво нещо от този мач, в случай че въобще може да има нещо хубаво, е, че след мача имаме пауза от 2 седмици. И в този момент би трябвало доста да работим в психически проект с играчите - да пробваме да се вдигнем и да се върнем в победния коловоз.

Ако искаш да влезеш в дерби мач и да победиш, както искахме ние, не може да го направиш по този метод, както го направихме ние! Изобщо не влязохме нападателно - всеки двубой, изключително през първото полувреме, беше извоюван от съперника. И то не тъй като имат по-качествени футболисти, а тъй като бяха доста по-агресивни и по-дисциплинирани от нас. И това не ми харесва. Всеки може да играе неприятно, само че би трябвало да дава максимума от себе си. Аз и моят щаб си извадихме заключения за някои неща и за идващите мачове ще се опитаме да ги променим.

Не е обикновено да отидеш някъде, да направиш 4-5 тренировки и незабавно да си в групата за мача. Аз най-малко не го упражнявам. Александров беше играл всички мачове за Септември, само че Марселино пристигна от Колумбия, където не беше играл дълго време. Така че за тях би трябвало време - по време на паузата за националните тимове ще забележим по какъв начин ще ги използваме отсега нататък. Не успяхме да картотекираме Шагоян за мача. При него преимуществото, както и при Сами, е, че той идва от състезание, което сега се играе. Играел е по 90 минути, тъй че незабавно може да стартира да тренира и да бъде подготвен за мачовете. Александров и Шагоян са в по-добро физическо положение от Марселино, само че не мисля, че той е доста по-назад от тях.

ЦСКА е най-големият футболен клуб в България. Показват го и трофеите на тима. И самият факт, че си в ЦСКА, кара хората да чакат, че ще се бориш за шампионската купа.

Не обичам да приказвам за себе си, само че и аз играех в Сърбия за тим, който също всяка година се бореше за купата. И беше мъчно да се играе. Защото, ето - каквото и да си направи преди мача с Левски, в този момент всичко отиде на вятъра. Целият тим и аз като треньор би трябвало да са наясно с това. В ЦСКА почитателите и обществото чакат победа след победа всяка седмица. И единствено по този начин може да си конкурентен в битката за купата.

В предходните мачове видях огромен хъс. Няколко мача преди този момент ги спечелихме точно с хъс и предпочитание за победа - не поради по-добри качества, а поради огромния ни хъс. Но не показахме това в мача с Левски - когато най-вече трябваше да покажем това предпочитание за победа, ние не го показахме. Случва се и това, всеки има един слаб ден, даже и когато е против най-големия противник. Трудно е, само че би трябвало да продължим напред.

С добра работа на тренировките би трябвало да вдигнем тима в психически проект. От друга страна да покажем някои избрани неточности, най-важното е фактът, че, в случай че не влезеш в мача по верния метод, има избрани последствия.

Отново споделям, мога да схвана, когато някой играе едва, само че не приемма някой да не дава 100% от себе си всеки мач ”, съобщи Илич.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР