Две инициативи организира Клиниката по кардиология към УМБАЛ Свети Георги“

...
Две инициативи организира Клиниката по кардиология към УМБАЛ Свети Георги“
Коментари Харесай

Безплатно мерене на кръвно в УМБАЛ „Свети Георги“

Две начинания провежда Клиниката по кардиология към УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД – Пловдив по случай Световния ден за битка с хипертонията – 17 май.

По традиция в центъра на Пловдив против общината на 17 май ще се организира свободно премерване на артериалното налягане от 10 до 16 часа. Лекари и специализанти ще мерят кръвното на всеки искащ. Участниците ще получат информация за рисковете от хипертонията и материали за здравословен метод на живот, брошури с естествените стойности на кръвното налягане и по какъв начин да разпознаят неговото повишаване.

Отделно от това, Клиниката по кардиология ще отвори кабинет №11 на партерния етаж на университетската болница на бул. „ Пещерско шосе “ 66 за безвъзмездни прегледи на сърцето. Те ще се проведат от 9 до 13 часа, след авансово записан час на телефон 032/602 377.

Хипертонията е най-разпространеният рисков фактор за исхемична болест на сърцето и мозъчен инсулт. Повече от две трети от пациентите в кардиологичната клиника са с съпътстващо заболяване високо кръвно.

Има наклонност към увеличение на честотата на хипертониците, както и намаляване на възрастта на засегнатите. Последните данни сочат, че от високо кръвно страдат над 52 % от българите.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР