Двадесет организации от неправителствения сектор ще бъдат подпомогната със средства

...
Двадесет организации от неправителствения сектор ще бъдат подпомогната със средства
Коментари Харесай

Столична община ще подпомогне 20 НПО по програмата „Социални иновации“

Двадесет организации от неправителствения бранш ще бъдат подкрепена със средства в размер до 10 000 лева за реализация на планове по програмата „ Социални нововъведения “, ориентирани към уязвими групи хора. Предложението бе утвърдено единомислеща на вчерашното съвещание на Комисията по опазване на здравето и обществени действия към Столичния общински съвет.

Общата гласувана сума е 210 000 лева, като се чака предложенията на претендентите да постъпят до края на юли, разясни зам.-кметът Надежда Бачева.

На съвещанието бе утвърден и нов състав на Комисията за даване на GPS устройства на хора, страдащи от деменция или заболяване, изразяващо се в проблеми с ориентацията и риск от загубване. В нея са включени общинските съветници Иван Пешев, Ивайло Йонков, Венци Стойчев, доктор Антон Койчев и Саад Алуани.

По време на полемиките бе изразено единомислещо мнение, че досегашната активност на комисията удостоверява полезността на въвеждането на тези устройства и е значимо тази процедура да се развива стабилно и отсега нататък.

Програмата за GPS устройствата бе призната през 2022 година, като в началото бе ориентирана към възрастни хора с заболяването на Алцхаймер и други типове деменция, само че по-късно бе надградена, е отворена и за деца с аутизъм и повреден слух.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР