Треньорът на Левски Делио Роси говори по всички актуални въпроси

...
Треньорът на Левски Делио Роси говори по всички актуални въпроси
Коментари Харесай

Делио Роси: Лудогорец и ЦСКА са силни, но Левски не трябва да е съобразява с никой

Треньорът на Левски Делио Роси приказва по всички настоящи въпроси към отбора и за идното дерби против ЦСКА тази събота в Първа лига.

" Исках да получа нов тласък и се веселя, че имах опцията да дойда тук. Сблъсках се с доста компликации. Обичам провокациите и по тази причина избрах Левски и България. Минаха много години, откакто завоювах Купата на Италия с Лацио. Човек би трябвало да се развива. Аз желая да работя и да усъвършенствам нещата с всеки минал ден ”, стартира Делио Роси изявлението си пред „ Диема Спорт ”.

„ Не съм обещавал нищо на президента на клуба. Казах единствено, че аз не желая да бъда продавач. Аз обичам да работя. Ще бъда благополучен да видя президента благополучен, в случай че спечелим трофей. Не знаех с какво се сблъсквам - това беше най-трудното. Исках допустимо най-бързо да наложа моите възгледи и метод на работа. Сблъсках се с нови обичаи. В основата е да убедя играчите в моите способи. Мисля, че към този момент съм го направил. Тогава един треньор може да се успокои. Доволен съм от това, което направихме досега. Има и още неща, които ще би трябвало да се трансформират във времето ”, продължи италианският експерт.

„ Знаете, че футбола се играе в две етапи - когато владееш топката и когато тя е в съперника. Всеки един би трябвало да играе еднообразно добре и в двете етапи. Радващо е, че имам футболисти, които могат да вземат решение мачовете. Ясно е, че Яблонски се включва добре при статични положения и съумява да означи. Работим върху статичните положения. Те оказват помощ доста в мачовете. По време на тренировките заучаваме част от тези обстановки. Искам хората да разпознават Левски. Да видят стила на игра на отбора. Със сигурност не желая да виждам тим, който играе грозно и не печели. Искам да надиграваме тимовете и да печелим ”, безапелационен е Роси.

„ По време на мачовете могат да се вършат 3 смени, само че от време на време може да се създадат и 1-2 смени при започване на мача. Аз направих 4-5 промени в стартовия състав за Купата на България. Трябва да има един гръбнак и да се вършат малко промени. С Кабрал не е станало нищо съдбовно. Футболистите би трябвало да извършват това, което им споделям. Понякога се карам, когато вършат нещо, което не ми харесва и покачвам звук. Не виждам нещо извънредно да няма почитатели и медии на тренировките. Искам да отработя неща, които да не се виждат. Искам да подобрим някои елементи и това да не се вижда от другите. Мисля, че към всеки един състезател треньорът би трябвало да откри метод. Когато казваш обещано нещо на един футболист, би трябвало да намериш метода, по който да им го поднесеш ”.

„ Не желая да предсказвам какво ще стане в бъдещето. Не желая да давам обещание нещо, което е напред във времето. Искам да влагам в бъдещето. В края на краищата това е спорт и най-важното е да печелиш. Загубите са неприятни. Трябва и доста работа, тъй като би трябвало да се печели със жанр и класа. Важно е да има обединяване в клуба. Българите му придават индентичност. Те би трябвало да са гръбнак. Чужденците от време на време внасят класа. Ние търсим най-хубавото лице. Няма значение по какъв метод ще го реализираме и последователно да се развиваме ”, сподели още италианецът.

„ Паузата в шампионата ще бъде дълга. Мисля, че ще би трябвало да поработим. Трябва да създадем добра подготовка, тъй като това е от основно значение за един тим. По време на подготовката ще имаме избрани цели, които би трябвало да реализираме. Ако се отвори опция, може да се подсилим. Има потребност на две-три позиции да се подсилим, само че не непременно. Със сигурност има огрома разлика за метода, по който е направена подготовката. Това е значима част през годината. Трябва да поддържаш равнището през годината. Трябва да упражняваме добре. Всеки един тим желае нападателен тим, който постанова жанр, с който всички се преценяват. Това става с доста работа, а физическата подготовка е значима част от този развой ”.

„ Лудогорец и ЦСКА са мощни тимове, само че Левски не би трябвало да е преценява с никой. Не желая да приказвам за другите тимове. Ние би трябвало да се подобряваме. Преди да дойда в България не бях осведомен с дербито против ЦСКА. Аз съм играл доста сходни дербита. Този мач е доста значим. Това са два амбициозни тима с високи цели. Победата в този мач ти дава доста. Това е мач, който не трае единствено 90 минути, а 3-4 месеца до идващото дерби. Ние би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да зарадваме своите почитатели. Думите на Бодуров са много мощно казани, това не е война, а футбол. Знам, че мачът е значим, само че такова съпоставяне не бих споделил. Това е мач Левски против ЦСКА, не трябва да го разделяме на най-хубава отбрана против най-хубаво нахлуване. Това е един мач, който да ни покаже до каква степен сме стигнали. В тези мачове значима е успеха, без значение по какъв начин ще я постигнеш. Футболистите би трябвало да излязат без да се тормозят. Да играят без паника, да са спокойни. Имал съм мачове, преди които е желан допинг надзор, само че в този момент не мога да се сетя. Не виждам това да е доста значимо ”, разяснява Делио Роси за идното дерби.

„ Не мога да работя малко. Обичам си работата. Сега ви давам изявление, а не обичам да го върша. Искам да приказвам на терена. Треньорът би трябвало да е отдаден на работата си. Феновете на Левски са страхотни. Бързо ме одобриха. Направиха по този начин, че да бъда вкъщи си. Знам каква отговорност съм поел. Футболът е нищо без почитателите. Те би трябвало да получат нужната наслада от това, което демонстрира техния тим. Животът е друг тук, само че не е мъчно да се живее в България. Навсякъде от у дома ходя на терена. София е страховит град. Нямам свободно време, мисля за футбол. Семейството ми липсва, само че такава е моята специалност. Трябват и ограничения. Семейството е най-важната част за мен. На мен ми харесва поддръжката, която получавам от жена ми и щерка ми ", приключи Роси.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР