Кой не знае Лепа Брена, кой не е чувал за

...
Кой не знае Лепа Брена, кой не е чувал за
Коментари Харесай

Не знаете тези неща за Лепа Брена – мокрият сън на балканските тираджии

Кой не знае Лепа Брена, кой не е чувал за нея! Легендарната балканска попфолк певица към този момент 40 години цялостни зали и игрища, звучи в кръчми и автобуси - на всички места, където публиката й желае да отпусне душа и да се повесели, напомня.

За близо 40 години на сцената тя има хиляди концерти, издала е 18 студийни албума и е снимала 6 кино лентата. Знае всеки собствен ангажимент за пет години напред. „ Никой в нашата страна не е направил това, което аз направих “, споделя певицата. И с цялостно съображение.

Фахрета Яхич, както е рожденото й име, се появява на бял свят на 20 октомври 1960 година в град Тузла, Социалистическа република Босна и Херцеговина в тогавашна Югославия. В гимназията тренира баскетбол, което е обяснимо с високия й растеж – съвсем 1,80 м. Започва да пее още като ученичка.

Фахрета следва „ Туризъм “ в Белград, само че с цел да се устоя, стартира да пее с оркестъра на Сава Попович. Гастролират по заведения за хранене и кафани из цялата федерация и бързо се прочуват, заради което ги наемат в хотел „ Югославия “ в Белград. Музиката им е типично балканска, по тази причина се харесва освен в страната, а и при комшиите, изключително у нас.

През 1980 година Фахрета се явява в предаването „ Хит церемониал “ по Белградската телевизия с група „ Сладки грех “. Тъй като е облечена с къса блузка и панталонки, не я позволяват за присъединяване. Две години по-късно водещият Милован Илич Минимакс пуска записа на песента й в авторското си предаване в същата телевизия.

Вместо да се позабавлява с младата певица, публиката безусловно пощурява по нея и дебютният й албум е продаден в съвсем милионен тираж. Появява се и театралното й име Лепа Брена. Затова се счита, че кариерата на певицата стартира от 1982 година

Поп фурията бързо се понася на вълната на славата. Снима се в комедията „ Тясна кожа “, взе участие в Юговизия 1983 година – конкурс, който би трябвало да дефинира песента участник в Евровизия. Следващият й албум – „ Бато, Бато “, е продаден през 1984 година в големия тираж 1,1 млн. броя.

Същата година Лепа Брена пее на откриването на Олимпийските игри в Сараево. Тя изнася по два концерта дневно, прави няколко международни турнета. Брена е първата балканска звезда, чието лице украсява кукла Барби.

През 1990 година певицата каца с хеликоптер на стадион „ Васил Левски “.



През 1990 година певицата изнася огромен концерт в България, който ще помни до края на живота си. Нарича го „ най-великият в кариерата ми “. Тогава тя лети с хеликоптера на Тодор Живков и каца на претъпкания стадион „ Васил Левски “. Продадени са 88 000 билета, само че децата влизат гратис, тъй че по трибуните има 122 000 души.

Доста по-късно, през 2018 година, 57-годишната звезда се връща още веднъж у нас за огромен концерт - в зала „ Арена Армеец “. Тя излиза пред публиката в предизвикателно облекло и показва съвършена секси фигура. Повече от два часа пее онлайн. Свои осъществявания има и синът й Стефан, тръгнал по стъпките на майка си.

Срещи с Ванга

„ Бях два пъти при Баба Ванга – споделя Лепа Брена в свое изявление. - Каза ми, че ще се омъжа за мъж, облечен в бяла униформа. Дори не мислех за тенисист, мислех, че ще е доктор или пекар. Всичко ми се стори несериозно, тъй като по това време даже не мислех за брак. " През декември 1991 година певицата се омъжва за световноизвестния тенисист Слободан (Бобан) Живойнович. Сватбата им в белградския хотел „ Интерконтинентал “ провокира подобен интерес, че записът от нея се продава на видеокасета.

Пророчицата разкрива още на певицата, че ще има къща, цялостна с музиканти, и че ще работи с тях. През 1998 година Брена със брачна половинка си и дългогодишния си другар Саша Попович открива в Белград „ Гранд Падакшън “, считана през днешния ден за най-голямата музикална компания на Балканите.

По отношение на фамилията Ванга споделя на певицата, че ще роди единствено синове. Това също се оказва правилно – тя има две момчета от брачна половинка си, приема като свое дете и неговия по-голям наследник Филип от предходна връзка. През 1992 година Лепа Брена се отдръпва за малко от сцената и отпътува в Съединени американски щати, където ражда сина си Стефан. През 1998 година певицата ражда в Белград втория си наследник – Виктор.

За кариерата пророчицата споделя на Брена, че ще пътува, до момента в който е жива, ще бъде здрава и доста известна.

Страховете на звездата

Предсказанията на Ванга се сбъдват с дребни изключения. Певицата не може да се похвали с доста положително здраве, само че пък компенсира това с непрекъснати грижи за себе си.

През 2010 година Брена е оперирана поради киста на яйчниците. Лекарят й я кара да направи тест, който демонстрира, че има заплаха да се разболее от рак на гърдата. Тя не споделя на никого години наред, само че това е стресов миг за нея.

През август 2014 година чупи двете си ръце, хлъзвайки се по вътрешната стълба в фамилната вила в Хърватия. Оперират я по неотложност и при висок риск, защото през 2005 година е диагностицирана с венозна тромбоза. Първите признаци за нея получава по време на концерт в Швейцария, когато дясната й ръка изтръпва и посинява на сцената.

Попфолк дивата е фаворитка на няколко генерации.



Отвличането на сина й Стефан е различен епизод, който тя не би желала в никакъв случай да преживее още веднъж. Това се случва през 2000 година, момчето е на 8 години. Пет дни го държат с качулка на главата. Освобождават го, когато фамилията заплаща голям откуп от 2,5 милиона немски марки.

Похитителите по този начин и не са открити и осъдени. След закононарушението Лепа Брена, нейният брачен партньор и синовете им Стефан и Виктор се реалокират да живеят за известно време в Америка.

Певицата скърби за разпадането на Югославия – „ една земя, която даваше нравствен покой на всички нас “, споделя тя. Сравнява страната си с Европейския съюз – няколко народа, които живеят в една общественост, пътуват с един паспорт, имат една валута, само че всеки приказва на родния си език и изповядва своята си вяра.

Когато я питат каква е по националност, Лепа Брена дава отговор, че не е нито босненка, нито хърватка, а югославянка.

Бар „ Наздраве “

Синът на Лепа Брена - Стефан Живойнович, е тръгнал по стъпките на майка си освен във връзка с музикалната кариера. В изявление през 2019 година го питат какво е наследил от майка си и той дава отговор, който надали се е харесал на родителите му. Младежът споделя, че в фамилията имат добра генетика и когато пиянстват в продължение на два дни, даже не им проличава.

„ Виктор и аз наследихме това от мама – споделя Стефан. - Двамата в този момент се състезаваме кой може да пие повече. Засега сме наедно. Но ние сме младите фамилни сили и несъмнено, че към този момент сме по-добри в носенето на алкохол от Брена и Боба. “ 23-годишният Виктор има обезпечено поле за изява – той има личен първокласен ресторант в Белград, наименуван „ Дарнели “.

Колкото до Слободан, той крепко изплашил семейството през 2019 година, когато, до момента в който подготвял празненство в дома им, по този начин крепко се напил, че се наложило да извикат Бърза помощ.

Това не е първият му сходен „ героизъм “. Кoгaтo тpябвaлo дa пoиcĸa pъĸaтa на бъдещата си брачна половинка oт нeйния бaщa, зa дa ycпoĸoи нepвитe cи, Живoйнoвич изпил пoлoвин бyтилĸa ĸoняĸ, a c дpyгaтa пoлoвинa ce пoявил пpед тaтĸoто. „ Aз бяx пpeдyпpeдилa бaщa cи дa бъдe мaлĸo пo-въздъpжaн и дa нe ce cъглacявa вeднaгa – споделя Лепа Брена в изявление през 2020 година - Toй oбaчe вeднaгa ce cъглacи и ĸaзa: „ Дeцa, жeлaя ви ĸъcмeт. “

Здраво семейство



Лeпa Бpeнa нееднократно е доказвала, чe зa нeя бpaĸът e нa пъpвo мяcтo. „ Ceмeйcтвoтo e cвeщeнo зa мeн и e тaĸa oт пъpвия дeн. Hиĸoгa нямa дa ce paзвeдa, ocвeн aĸo paзбepa, чe Бoбa нe мe oбичa и yвaжaвa. Πo тoвa вpeмe и ĸapиepaтa ми бe вaжнa зa мeн, нo нaмepиx вpeмe и зa двaмa ни. Paзбpaxмe, чe нe мoжeм eдин бeз дpyг “, признава певицата.

19 години след гибелта на лейди Даяна първата ракета на Югославия Слободан Живойнович признава, че е имал близки връзки с принцесата на Уелс. Според признанията му пред сп. "Курир " тя е била увлечена по него, макар че по това време към този момент е омъжена за принц Чарлз.

Принцесата и спортистът се срещат тъкмо 10 години преди тя да загуби живота си в злополука в Париж. „ Случи се седмица преди началото на „ Уимбълдън “ през 1987 година Участвах в благотворителен мач, на който тя беше патрон. При първата ни среща ме попита дали аз владея най-силния сервис в шампионата.

Потвърдих нейната информация. На идната година отново имаше някакъв показателен мач и тя пристигна. И отново ме попита за сервиса. Така започнахме да се виждаме. Станахме близки. Тя беше изцяло естествена и не поставяше загради “, споделя брачният партньор на Лепа Брена.

„ Нейно голямо достолепие беше, че те допускаше до себе си. Тя не се държеше като принцеса. Не можех да допускам, че е толкоз естествена и налична. Говорехме с часове защо ли не, в това число за възпитанието на децата. Моят Филип беше с една година по-голям от нейния Хари “, спомня си Живойнович.

„ Клюките за връзка сред тях двамата са извънредно нелепи – разяснява Лепа Брена. - На него му е било прелестно, че тя е посещавала негови мачове на „ Уимбълдън “. Имат една фотография от момента на запознаването им. “

Щастлива баба



През март 2019 година Александра Прийович, брачната половинка на първородния наследник на Бобан Живойнович – Филип, ражда наследник Александър и по този начин прави Лепа Брена баба, въпреки певицата да не възприема тази дума във връзка с себе си. Филип постоянно е живял в фамилията на татко си с Лепа Брена. Неговата брачна половинка Александра е една от най-известните поп-певици на Сърбия.

Следващият наследник Стефан е роден в Ню Йорк. Десет години играе тенис, само че схваща, че музиката го влече повече. След като приключва бизнес мениджмънт в Съединени американски щати, се връща при родителите си и стартира музикална кариера. Освен това има задължения с бизнеса на фамилията. Той за малко не им довежда българска снаха.

Няколко години има връзка с нашенка – „ единствената ми огромна обич “, както самичък признава. Това е повода постоянно да отскача до България. Двамата обаче нямат доста време един за различен и се разделят. Останала е единствено ария, отдадена на българката – „ В различен живот “. Тя е първата, която я е чула.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР