Трагикомедията „Druk“ на датския режисьор Томас Винтерберг получи най-желаната награда

...
Трагикомедията „Druk“ на датския режисьор Томас Винтерберг получи най-желаната награда
Коментари Харесай

Трагикомедия обра наградите на Европейската филмова Академия

Трагикомедията „ Druk “ на датския режисьор Томас Винтерберг получи най-желаната премия на Европейската кино академия, а точно тази за „ Най-добър филм “.

Победителите бяха оповестени в събота вечер. Церемонията тази година поради пандемията на ковид се организира онлайн, оповестява ТАСС. „ Druk “ е филм, продуциран в Дания, Нидерландия и Швеция.

Той споделя историята на професор по история, психолог, икономист и преподавател по физическо образование, който взема решение да тества по какъв начин ежедневната консумация на алкохол въздейства на човек, само че скоро губи надзор над опита. Томас Винтерберг получи още една премия в категорията " Най-добър режисьор ", а Мадс Микелсен беше разгласен за " Най-добър артист ".



Германката Пола Бер получи премията за най-хубава актриса за ролята си във кино лентата „ Ондин “. Сюжетът на работата на немския режисьор Кристиан Пецолд и френските режисьори се основава на акомодацията на остаряла легенда за нимфа, изоставена от земен ухажор, след което красивата Ундина вечно остава във водата. Главната героиня на кино лентата, Ондин Пецолда, работи като гид в актуален Берлин.

Тя се пробва да се самозабрави в нов романс, само че непреодолимо възприятие настойчиво подтиква момичето към желанието да убие погрешния си обичан и да се самоубие.

Наградата за най-хубав сюжет получи Томас Винтерберг и Тобиас Линдхолм („ Druk “), „ Колектив “ (Румъния, Люксембург), режисиран от Александър Нанау, бе избран за най-хубав документален филм. Наградата на Международната федерация на филмовата преса (FIPRESCI) бе присъдена на кино лентата " Слънце " на Карло Сирони, продуциран в Италия и Полша.

Европейската кино академия със седалище в Берлин е основана през 1988 година. Според първичната концепция, тя беше опълчена на американския „ Оскар “ като главната кинематографична премия на обединена Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР