Продължаваме Промяната – Демократична България обяви, че ще даде на

...
Продължаваме Промяната – Демократична България обяви, че ще даде на
Коментари Харесай

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за създаване на частна детска болница

„ Продължаваме Промяната – Демократична България ” разгласи, че ще даде на прокуратурата и ДАНС решението за основаване на частна детска болница. То беше взето от служебното държавно управление. „ Нелогично решение, което обаче не ни изненадва ”, акцентират от ПП-ДБ.
„ Детската болница и грижата за здравето на нашите деца е идея от голямо значение за цялата страна и от години е забавена и оплетена в микс от популизъм и опити за пробутване на частни ползи. След 10 месеца отпред на едно държавно управление в комплицирана настройка кабинетът „ Денков ” уточни решение, само че съпротивата беше голяма. Сега всички схванаха за какво ”, изясняват от обединението.
От ПП-ДБ допълват: „ Здравната мафия, която от години държи в задушаваща хватка цялото българско опазване на здравето и се бореше против нашите решения за основаване на национална детска болница, през днешния ден си обезпечи политическата поддръжка за основаване на болница от частен вложител ”.
Според обединението създаване на частна болница във типа, в който през вчерашния ден Министерският съвет реши, „ опорочава идеята за национална болница, която да обезпечи безотказен достъп на всички нуждаещи се ”. Коментират още, че това слага под риск и обезпечаването на задоволително по брой и подготовка личен състав в бъдещата държавна конструкция.
„ Ще търсим отговорност за решението и всички последици от него по всевъзможен начин на политическата и институционална система ”, акцентират от ПП-ДБ.
„ Крайно време е служебният кабинет да се откаже от огромните национални тематики и да се залови с единствената задача, която конституцията му вменява - да провежда почтени избори. Тази власт няма законно право да подменя значимите решения за бъдещето на нашите деца ”, допълват от обединението.
ПП-ДБ ще внесе сигнал в прокуратурата и ДАНС за инспекция на изискванията, при които е издадено разрешението, както и на разбора на потребностите от откриване на частната болница, който е осъществен.
„ Призоваваме президента, назначил служебното държавно управление, и премиера Главчев да подхващат дейности за отдръпване на взетото решение ”, желаят от ПП-ДБ.
По-рано в своя позиция президентът Румен Радев призова правителството да премисли взетото решение, а народните представители да упражнят контрола върху дейностите на изпълнителната власт, за който са поели отговорност.
В решението на кабинета беше посочено, че лечебната активност в болничното заведение ще се осъществя по 39 медицински специалности, в 30 клиники и отделения с общо 413 кревати, отделения без кревати и лаборатории за диагностика и лекуване на лица както от 0 до 18 години, по този начин и над 18 годишна възраст.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР