Тръбите от Интерконектора Гърция-България могат да избухнат, ако има пясък,

...
Тръбите от Интерконектора Гърция-България могат да избухнат, ако има пясък,
Коментари Харесай

Тръбите от Интерконектора Гърция-България пълни с пясък, кал и камъни

Тръбите от Интерконектора Гърция-България могат да избухнат, в случай че има пясък, тиня и камъни и отговорност за това е на изпълнителния шеф на компанията, която извършва плана за газовата връзка Гърция-България, Теодора Георгиева. Това сподели пред медиите ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков.

От негова инспекция на терен излиза наяве, че въпросните тръби на оборудването не са затапени, потънали са в тиня и нечистотия. Това, разяснява Петков, сочи ясно безспорната индиферентност на „ Ай Си Би Джи “ от построяването на конектора и слага под подозрение сигурността на бъдещия газопровод.

„ Песъчинки, тиня, пясък, камъни, в случай че са в тръбите, при съответното налягане, те просто могат да избухнат. Кой носи отговорност за това - госпожа Теодора Георгиева. Нейната промяна е въпрос на 5 минути “.

" Впечатленията от общата информация за междусистемната газова връзка Гърция-България на страницата на сдружението сочи занемареност и слагане под подозрение на сигурността на газопровода, когато бъде построен, от налягане и взривяване на тръбите, уточни Петков и добави, че във въпросния материал е разказано, че автоматизираните газоразпределителни станции за Димитровград и Кърджали са отпаднали от работния план, заради липса на интерес за присъединение.

Имам съображение да настоявам, че това е гнусна неистина. Написал съм писмо до кмета на Кърджали заявление за достъп до социална информация. В него запитвам при какви условия община Кърджали се е заела за подпомагане за създаване на газопровода, предоставени ли са земи, в случай че са предоставени, при какви условия, най-общо казано, и до какви социално-икономически вреди ще докара свалянето на автоматизираните газоразпределителни станции Кърджали в средносрочна вероятност. Проучванията на нашите специалисти демонстрират, че сега Кърджали има 64 точки с подготвеност за прекосяване на газ “, сподели той.

Румен Петков изрази вяра бързо да получи отговор от кмета на Кърджали, с цел да го даде на министъра на енергетиката и да е ясно, че Теодора Георгиева и цялата администрация на " Ай Си Би Джи " лъжат по най-циничния метод.

" Продължава да виси въпросът къде е отразено в бюджета на плана отпадането на двата автоматизирани газоразпределителни станции Кърджали и Димитровград. 9 милиарда евро. Никой не дава отговор ".

Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР