Toyota Motor обяви, че ще въведе високоефективни твърдотелни батерии и

...
Toyota Motor обяви, че ще въведе високоефективни твърдотелни батерии и
Коментари Харесай

1000 км пробег - Toyota представи EV батерии от ново поколение

Toyota Motor разгласи, че ще вкара високоефективни твърдотелни акумулатори и други технологии, с цел да усъвършенства пробега и продуктивността и да понижи разноските за своите електрически коли, оповестява Engadget.

Японският авто производител има за цел да пусне на пазара акумулатори от последващо потомство от 2026 година, стремейки се да завоюва потребителите с транспортни средства, които оферират по-дълъг пробег и по-бързо зареждане.

От Toyota декларират също по този начин, че създават способ за всеобщо произвеждане на твърдотелни акумулатори, който има намерение да пусне на пазара през 2027-2028 година

Съобщението за проектите на водещия авто производител идва ден преди годишната среща на акционерите, на която ще бъдат прегледани тактиката и ръководството на компанията. То е и най-пълното откриване на проектите на Toyota счита да се конкурира на бързоразвиващия се пазар на електрически транспортни средства, където изостава, до момента.

Във вторник акциите на Toyota нарастнаха с 4,45%.

Пробег 1000 км

Производителят на коли показва, че ще създава електрически автомобил с по-ефективна литиево-йонна батерия, чийто пробег ще бъде 1 000 км. За съпоставяне, версията с дълъг пробег на Tesla - Model Y, най-продаваният електрически автомобил в света, може да измине към 530 км съгласно стандартите за тестване в Съединени американски щати.

Toyota не дава детайлности за предстоящите разноски или мястото на произвеждане на новия си електрически автомобил с дълъг пробег, нито показва къде ще създава твърдотелните акумулатори от последващо потомство, за които показва, че са в развой на създаване.

" Това, което желаеме да реализираме, е да променим бъдещето ", разяснява Такеро Като, президент на новото поделение на Toyota EV BEV Factory, във видеоклип, оповестен в YouTube канала на автомобилния производител във вторник. " Ще пуснем идващото потомство акумулаторни електрически автомобили в международен мащаб и като цялостна гама на пазара от 2026 година ".

Toyota създава и други технологии, които възнамерява да внедри, с цел да понижи разноските за своите електрически автомобили и акумулатори. Пример за това е " самоходна " монтажна линия за понижаване на индустриалните разноски. Тази иновация е въведена за първи път от американския водач в региона на електрическите автомобили Tesla.

BEV Factory, основана през май, има за цел да създава към 1,7 млн. електрическия автомобил годишно до 2030 година, споделя Като - към половината от 3,5 млн., които Toyota има намерение да продава тогава в границите на 12 месеца.

През април автомобилният производител е продал 8 584 електрически транспортни средства в международен мащаб, в това число под марката Lexus, което за първи път съставлява повече от 1% от световните му продажби за един месец.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР