Той настоя за пълно спиране на търговските отношения с РусияВидеообръщението

...
Той настоя за пълно спиране на търговските отношения с РусияВидеообръщението
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Украйна се нуждае от 5 милиарда долара месечно

Той настоя за цялостно прекъсване на комерсиалните връзки с Русия

Видеообръщението на Зеленски беше основното събитие на първия ден на форума в Давос. Президентът на Украйна сподели, че икономическият хайлайф би трябвало да се погрижи Русия да усети последствията от непровокираната експанзия против прилежащата страна, съобщи

"Гарантирам ви, че войната въобще нямаше да стартира, в случай че интернационалната общественост действаше превантивно, а не като реакция на към този момент станалото. Призовавам ви и в този момент - не чакайте съдбовна офанзива. Не чакайте Русия да употребява биологично, химическо или даже нуклеарно оръжие. Не чакайте агресорът да усети, че светът не е задоволително съдбоносен. Действайте незабавно и с оптималната мощ. ", прикани украинският държавен глава.

Зеленски уточни редица съответни неща, които останалите страни могат да създадат, с цел да глобяват дейно Русия, че стартира войната. Ембарго на съветския нефт, цялостна обсада на съветските банки в целия свят, търговски наказания и изключване на съветския IT бранш от международната система.

"Имаме потребност и освен от оръжието, което към този момент получихме, а от всичко, за което помолихме ", съобщи Зеленски.

Нуждата от оръжие е все по-очевидна на фронта. В последните няколко дни Русия засилва офанзивите си против украинските позиции в Донбас. Руските войски напредват в опитите да обкръжат Северодонецк. Завземането му би означавало цялостен надзор над Луганска област. Според оценки на западни военни специалисти, Русия може да опита и атака в Южна Украйна, за което интензивно се готви в последните дни.

Зеленски съобщи още, че Украйна се нуждае от финансиране не по-малко от 5 милиарда $ месечно.

A съветският боец, упрекнат в убийството на граждански, получи доживотна присъда.

Вадим Шишимарин си призна, че е прострелял възрастен мъж в област Суми при започване на войната. Адвокатът му сподели, че е работил по заповед на командирите му. Предстои обжалване. Това е първата присъда за военни закононарушения, осъществени от съветски бойци. Украйна, дружно с редица интернационалните следователи, ревизира стотици сигнали за убийства, изнасилвания и мародерство.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР