Товар от въглища на румънска баржа, които от високите температури

...
Товар от въглища на румънска баржа, които от високите температури
Коментари Харесай

Горящи въглища на румънска баржа обгазиха Русе

Товар от въглища на румънска баржа, които от високите температури през последните дни са се самозапалили, аргументи неприятни миризми и задимяване на територията на Русе. По информация от румънска страна са подхванати дейности по гасене на пожара.
За обстановката са известени шефът на РИОСВ-Русе инж. Цонка Христова и регионалният шеф Анатоли Станев, извършени са диалози и с шефа на РПСБЗН-Русе и шефа на ОД на МВР-Русе.
Кметът на община Русе Пенчо Милков е провел диалог с министъра на околната среда и водите Борислав Сандов, който се е заел да комуникира със своя румънски сътрудник за предприемане на дейности по бързото преодоляване на обстановката. Милков е настоял още плавателното средство да бъде изтеглено на безвредно растояние.
Очаква се пожарът на баржата да бъде загасен в най-кратки периоди и наличните въглища да бъде разтоварени.
От автоматизирана измервателна станция „ Възраждане “ са регистрирани повишения на средноденонощната централизация на ФПЧ10 през миналите дни. Гражданите могат да се осведомят за положението на въздуха на формалния уебсайт на РИОСВ-Русе. До цялостното потушаване на пожара е допустимо и през днешния ден да се усещат неприятни миризми заради предстоящо леко увеличаване напразно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР